Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta astotais posms

Ģirts Avotiņš, 08.06.2009. 14:12

Ernes trasē aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta astotais posms – Francijas Grand Prix. MX1 klasē uzvaras abos braucienos izcīnīja Vācijas braucējs Maksimiliāns Nagls. Viņš čempionātā uzvarējis jau trīs sacīkstēs pēc kārtas un pēc rezervēta sezonas sākuma iekļuvis pasaules čempionāta kopvērtējuma trijniekā. MX2 klasē otro posmu pēc kārtas abus braucienus uzvarējis francūzis Marvins Maskvins, nostiprinoties kopvērtējuma vadībā.
Aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta astotais posms

MX1 klasē Nagls pārliecinoši dominēja abos braucienos, tuvāko sekotāju pirmajā braucienā apsteidzot par 16, bet otrajā – par 12 sekundēm. Līdz iepriekšējam posmam Lielbritānijā Nagls šosezon nebija guvis uzvaras, taču nu jau sasniegti trīs panākumi pēc kārtas, turklāt nākamais pasaules čempionāta posms notiks Makimiliāna dzimtenē Vācijā, Toičentālas trasē.

Pirmajā braucienā otro vietu sasniedza Deivids Filiperts, kas palika itāļa augstākais rezultāts Francijā, jo otrajā braucienā viņš pēc kritiena tika līdz ceturtajai vietai. Pirmajā braucienā trešais – beļģis Kens de Dikers. Čempionāta līderis itālis Antonio Cairoli pirmajā braucienā iekļuva konkurentu burzmā un sacīksti noslēdza tikai septītajā vietā.

Otrajā braucienā Cairoli atguva zaudēto un sasniedza otro vietu, uz pjedestāla trešā pakāpiena atstājot igauni Tanelu Leoku. Neskatoties uz vājo pirmo sacīksti Cairoli kopvērtējuma līderpozīcija iedragāta nedaudz – tā kā spīdošs nebija arī sezonas vicelīdera Filiperta sniegums Francijā, Cairoli zaudējis vien četrus kopvērtējuma punktus.

No Latvijas sportistiem vislabāk veicās Ivo Šteinbergam, kurš braucienos guva, attiecīgi, 22. un 21. vietu – turpat uz punktu gūšanas robežas.

Pasaules čempionāta MX1 klasē kopvērtējuma vadībā atrodas Cairoli, sasniedzot 291 punktu. Par 30 punktiem mazāk ir Filipertam, bet Francijas posma dominatoram Naglam – 248 punkti. Lai arī Nagls palīdzējis KTM sasniegt pirmo simtprocentīgo rezultātu šajā sezonā, ražotāju čempionāta kopvērtējumā Yamaha pārsvars joprojām drošs – 352 punkti pret sekotāja KTM 308.

Maskvins kļūst neapturams

KTM motocikls Francijā lieliski jutās arī MX2 klasē, kurā mājinieks Marvins Maskvins sagādāja patīkamu pārsteigumu vietējiem līdzjutējiem, uzvarot abos braucienos. Divas uzvaras gūtas pārliecinoši, katrā sacīkstē konkurentus apsteidzot par desmit sekundēm. Šāds spēka demonstrējums ļāvis Maskvinam atrauties cīņā par kopvērtējuma līderpozīciju. Turklāt neveiksmīgs šis posms bija vicelīderim Gautjē Paulinam, kurš pirmajā braucienā bija tikai astotais, bet otrajā sasniedza ceturto vietu.

Pirmajā MX2 klases braucienā francūži guva pirmās četras vietas – aiz Maskvina finišēja Antonijs Boisjērs, Stīvens Frosards un Loiks Lariū. Otrajā braucienā mājinieku sniegums vairs nebija tik spilgts, jo otro vietu aiz Maskvina sasniedza vācietis Kens Rocens, bet trešais finišēja itālis Davide Garneri.

Kopvērtējumā Maskvinam 284 punkti, seko Paulins ar 250 un Garneri ar 235 punktiem. Šīs klases ražotāju vērtējumā KTM pēdējos posmos izdodas pārlauzt Kawasaki pretestību – pēc septiņām braucienu uzvarām pēc kārtas KTM sakrājuši 330 punktus, bet Kawasaki – 302 punkti. Trešajā vietā Yamaha ar 281 punktu.

Nākamais Pasaules čempionāta posms notiks 21. jūnijā Vācijā, Toičentālas trasē, bet vēl nedēļu vēlāk seriāla dalībnieku karavāna ieradīsies Latvijā, Ķegumā!

Šogad, 27. un 28. jūnijā pirmo reizi Baltijā, Pasaules motokrosa čempionāts MX1 un MX2 klasēs notiks arī Latvijā, moto centrā "Zelta Zirgs". Informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv.

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV