Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijas čempionātā Gulbenē 13. jūnijā tiks noskaidrots Latvijas sportistu sastāvs startam MX1 Latvijas Grand Prix

Ģirts Avotiņš, 11.06.2009. 14:31

Šogad, 27. un 28. jūnijā motocentrā "Zelta Zirgs" pirmo reizi Baltijā notiks Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāts, un šajā Pasaules sporta forumā bez latviešu motosportistiem, kuri startē visos sezonas posmos, atļauts piedalīties vēl arī trijiem citiem MX1 klases Latvijas sportistiem un vēl diviem mūsu sportistiem MX2 klasē. Sestdien, 13. jūnijā Gulbenē Latvijas čempionāta ietvaros tiks noskaidroti tie MX2 klases motobraucēji, kuriem tiks dota iespēja izmēģināt savus spēkus cīņā ar pasaules klases sportistiem.
Latvijas čempionātā Gulbenē 13. jūnijā tiks noskaidrots Latvijas  sportistu sastāvs startam MX1 Latvijas Grand Prix

2009. gada sezonā Pasaules motokrosa čempionātā MX1 klasē Latviju teju vai katrā posmā pārstāv divi sportisti - Fīlips Kempelis un Ivo Šteinbergs. Savukārt MX2 klasē to dara Matīss Karro un  Augusts Justs. Šie sportisti arī būs redzami Latvijas Grand Prix Ķegumā. Taču šoreiz, ņemot vērā, ka Latvija uzņem Pasaules motokrosa čempionātu, organizatoriem ir tiesības pieteikt vēl papildus sportistus no mūsu valsts.

MX1 klasē šo papildus sportistu vārdi jau ir zināmi, un uz starta motocentrā "Zelta Zirgs" Pasaules čempionāta laikā mēs redzēsim Dāvi Līvu, Lauri Freibergu un Mārtiņu Aleksandroviču. Visi šie sportisti ir pietiekami pieredzējuši, lai uzrādītu konkurētspējīgus rezultātus un pārsteigtu nevienu vien konkurentu.

MX2 klasē kopā ar Matīsu Karro un Augustu Justu uz starta būs iespēja stāties vēl diviem Latvijas sportistiem, taču šobrīd to vārdi vēl nav zināmi, jo divas brīvās vakances ir gluži kā godalgas – Latvijas Grand Prix tiks dota iespēja startēt tiem diviem MX2 klases sportistiem, kuri Latvijas čempionāta pirmā un otrā posma kopvērtējumā būs paši labākie. Tieši tādēļ 13. jūnijā Gulbenē, kur norisināsies Latvijas čempionāta otrā posma sacensības, ir paredzama ļoti sīva cīņa MX2 klasē. Pirmajā posmā vienlīdz daudz punktus ar Augustu Justu izcīnīja Toms Macuks, taču vai viņam otrajā posmā izdosies uzrādīt tikpat labus rezultātus vēl nav zināms. Pirmajā posmā ļoti ātrs bija arī Dāvis Ivanovs, kā arī Argris Ļitvinovs un Niks Apfelbaums. Netiek izslēgta arī iespēja, ka no pārējo sportistu vidus otrajā posmā kāds uzrādīs ļoti labus rezultātus.

Sīkāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com Savukārt informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv

Biļetes uz Latvijas Grand Prix iepriekš pārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, bet sacensību dienās biļetes būs nopērkamas pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs" Ķegumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV