Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

„HGK Speed Drift” apskats

easyget.lv, 15.06.2009. 11:52

13.jūnijā 333 Sporta kompleksā notika Latvijas Drifta Čempionāta 2. posms – “HGK Speed Drift”. Neskatoties uz to , ka „Drifta Dievs Debesīs” nebija šajā dienā labvēlīgs, nelutināja ne dalībniekus ne arī skatītājus, sacensības izdevās un visi bija apmierināti ar notiekošo. Tās ne tikai netika atceltas, bet bija ļoti sportiski azartiskas, interesantas un nervu kutinošas kā skatītājiem tā dalībniekiem. Šādos laika apstākļos drifta ātrums nebija liels, bet bija vērojama teicama dažu sportistu profesionalitāte uz slapjā asfalta seguma, jo slapja trase ne katram ir pa spēkam.
„HGK Speed Drift” apskats

Galerijas:

Sacensībās piedalījās 47 dalībnieki, kas ir ļoti liels skaits, 20 no tiem bija Lietuviešu drifteri, kuriem lielais paldies par to, ka ieradās uz šīm sacensībām.

Jau kvalifikācijā katrs no braucējiem pārvarēja īstu pieredzes, nervu un izturības pārbaudi, lietus stipri apgrūtināja viņu braukšanu, un daudzi nebija trenējušies šādos laika apstākļos. Konkurence bija ļoti spēcīgā kuru papildināja arī tātad lietuvieši, kuri cīnījās par punktiem Lietuvas drifta čempionāta ieskaitē, bet tādejādi arī latviešiem LV čempionātā bija lielāka, sīvāka un neparedzamāka konkurence, daudzi no lietuviešiem parādīja ļoti lielu profesionalitāti trasē.

Pēc kvalifikācijas un ātras, garas auto slidināšānas pa trasi tālāk uz tandēmu braucieniem tika labākie 16- Gvido Elksnis, Raivo Mužiks, Timas Simniskas, Ervins Ērglis, Ēriks Ulass, Ivo Cīrulis, Kaspars Martinsons, Andris Rancāns, Jevgēņijs Kuprijanovs, Kestutis Petronis, Edijs Ļaksa, Mārtiņš Mālnieks, Gatis Bisenieks, Jānis Eglīte, Darius Balys un Andrius Cibirka.

Sākoties ceturtdaļfinālam lietus uz brīdi mitējās, radot mainīgus trases seguma apstākļus tādejādi tikai sportistus izaicinot vēl vairāk, šīs sacensības bija īsta profesionalitātes pārbaude.

Un tad jau sekoja fināls..

Sīvas konkurences, trases pārmaiņu, laika apstākļu iespaidā lietus driftā, pēc skaistas cīņas uzvaru ieguva HGK Motorsport komandas pilots Gvido Elksnis ( ar BMW M3), aiz sevis atstājot R1 komandas pārstāvi Ervinu Ērgli (BMW 328) un Ediju Ļaksu (Nissan 200sx), ceturtās vietas ieguvējs, kurš ieguva specbalvu Timas Simniskas no Lietuvas ar Opel Omega.

Kas sekoja pēc tam? Apbalvošana, kura bija pozitīvu emociju pārpildīta, lietus vairs nevienu netraucēja. Un tad jau afterparty, grupas „Sekkta” uzstāšanās, „Dzelzs vilks”, kuri spēja cilvēkus iekustināt, uzjautrināt, Gvido bārmeņa šovs paralēli Dzelzs vilks koncertam tas viss bija tik pozitīvi, un sajūtas vienreizējas.

Paldies skatītājiem, kuri spēcīga vēja un lietaina laika apstākļu dēļ tomēr ieradās uz pasākumu, jūs patiesām esat visuzticīgākie līdzjutēji un ceram visus sagaidīt jau nākamajā posmā, kur atkal HGK Motorsporta komanda sagādās jums daudz dažādu, lielisku, un negaidītu pārsteigumu. Tiekamies 25. Jūlijā 2 NEDS čempionāta posmā Liepājā, Vaiņodes lidlaukā.

Foto: Agris Kļaviņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV