Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Noskaidrots Latvijas Grand Prix latviešu motosportistu sastāvs

Ģirts Avotiņš, 19.06.2009. 11:06

Pirmajā nedēļas nogalē pēc Līgo svētkiem, 27. un 28. jūlijā Ķegumā, motocentrā "Zelta Zirgs" norisināsies pirmais Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta posms Baltijā – Latvijas Grand Prix, kas ir pirmās šāda mēroga sacensības ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā. Ņemot vērā, ka šis čempionāta posms notiks Latvijā, vairākiem latviešu sportistiem, kuri regulāri nestartē Pasaules čempionātā, tiks dota iespēja pierādīt sevi trasē.
Noskaidrots Latvijas Grand Prix latviešu motosportistu sastāvs

Lai gan Latvijas Grand Prix oficiālais dalībnieku saraksts tiks publicēts tikai īsi pirms Līgo svētkiem, jau iepriekš tika paziņots, ka MX1 klasē regulārajiem čempionāta dalībniekiem Fīlipam Kempelim un Ivo Šteinbergam uz starta blakus stāsies Mārtiņš Aleksandrovičs, Lauris Freibergs un Dāvis Līvs. MX2 klasē divas papildus vietas, kas tika atvēlētas latviešu sportistiem, tika izcīnītas sportiskā cīņā – šīs vietas tika izcīnītas Latvijas motokrosa čempionāta divos pirmajos posmos. 13. jūnijā Gulbenē notika Latvijas čempionāta otrais posms, kurā uzvarēja Augusts Justs, kurš tieši tā pat kā Matīss Karro ir regulārais Pasaules čempionāta dalībnieks, taču viņam aiz muguras norisinājās sīva cīņa par nokļūšanu uz starta Latvijas Grand Prix. Faktiski šī cīņa notika starp Dāvi Ivanovu, Tomu Macuku un Niku Apfelbaumu, kuri abos braucienos savā starpā sadalīja atlikušās vietas uz goda pjedestāla. Dāvim un Tomam šī cīņa bija nedaudz vieglāka, jo viņiem čempionāta kopvērtējumam pirmajā posmā izdevās nopelnīt attiecīgi 38 un 47 punktus, taču Nika kontā bija tikai 25 punkti. Gulbenē veiksmīgāks bija Dāvis Ivanovs, kurš, finišējot 3. un 2. vietā, izcīnīja vēl 42 punktus, tādējādi summā iegūstot 80 punktus. Nikam Apfelbaumam izdevās iegūt vienu 2. un vienu 4. vietu un 40 punktus, taču abu posmu summā viņam ir tikai 65 punkti, kas ir krietni par maz, lai cīnītos par vietu Latvijas Grand Prix. Lai arī Toms Macuks Gulbenē spēja izcīnīt tikai vienu 4. un vienu 3. rezultātu, viņš savam kontam pieskaitīja vēl 38 punktus, summā iegūstot 85 punktus. Ņemot vērā šīs cīņas rezultātu, uz MX2 klases starta Latvijas Grand Prix mēs redzēsim četrus latviešu sportistus – Matīsu Karro, Augustu Justu, Tomu Macuku un Dāvi Ivanovu.

Paralēli MX1 un MX2 čempionāta braucieniem Latvijas Grand Prix laikā notiks arī FIM Veterānu Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms, kurā arī startēs četri Latvijas sportisti. Kā galvenais pretendents uz vietu pirmajā desmitniekā tiek minēts Jānis Mironovs, kurš motosporta fanu vidū vairāk pazīstams kā "Melnā Haizivs", taču labus rezultātus mājas trasē var sagaidīt arī no Anotolija un Igora Povariem, kā arī Jāņa Vildera.

"Zelta Zirgs" trasē turpinās pārmaiņas

Šobrīd notiek aktīvs "Zelta Zirgs" trases sagatavošanas darbs – trases konfigurācija radikāli netiks izmainīta, taču starta laukums un Pit Lane zona jau ir mainījuši savu atrašanās vietu. Pašā trasē jau šobrīd notiek veco tramplīnu pārveidošana un jaunu tramplīnu uzbēršana, taču visu nedēļu nedēļu pirms sacensībām Ķegumā strādās pasaules līmeņa speciālisti, kas īpaši piestrādās pie tā, lai visi "Zelta Zirgs" trases elementi pilnībā atbilstu pasaules līmeņa sacensību prasībām.

Paralēli trases sagatavošanas darbiem notiek pēdējie apkārtnes labiekārtošanas darbi, kā arī jaunā pievadceļa būvniecības pabeigšana. Trases saimnieki sola, ka turpmāk "Zelta Zirgs" būs iespējams piebraukt daudz ātrāk, taču atgādina, ka trasē pirms sacensībām tomēr nepieciešams ierasties laicīgi.

Sīkāku informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv Tajā iespējams iepazīties ar visu jaunumiem, sacensību dienas kārtību, kā arī informāciju par "Zelta Zirgs" trasi un to, kā tajā nokļūt. Savukārt sīkāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com

Biļetes uz Latvijas Grand Prix iepriekš pārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, bet sacensību dienās biļetes būs nopērkamas pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs" Ķegumā. Bērniem līdz 13 gadu vecumam, kā arī Latvijas pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apstiprinošu dokumentu, ieeja bez maksas.

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV