Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta Vācijas Grand Prix

Ģirts Avotiņš, 23.06.2009. 12:23 | komentāri (1)

Tikai nedēļu pirms Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta Latvijas posma, kas no 27. un 28. jūnijā notiks "Zelta Zirgs" trasē, Ķegumā, Toitšentāles trasē 20 un 21. jūnijā notika devītais Pasaules čempionāta posms - Vācijas Grand Prix. Tajā pārsteigumu gan konkurentiem, gan vietējiem līdzjutējiem sagādāja piecpadsmit gadīgais vācu MX2 klases motosportists Kens Roczens (Ken Roczen), kurš, abos sacensību braucienos izcīnot otrās vietas, abu braucienu summā kļuva par jaunāko Grand Prix uzvarētāju.
Aizvadīts Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta Vācijas Grand Prix

MX1 klasē jau kvalifikācijas braucienā par galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Vācijas Grand Prix kļuva itālis Antonio Cairoli (Antonio Cairoli) un vācietis Maksimiliāns Nagls (Maximilian Nagl). Kvalifikācijā veiksmīgāks bija itālis, taču pirmajā sacensību braucienā vācietim izdevās revanšēties un finišēt pus sekundi pirms čempionāta kopvērtējuma līdera Cairoli. Trešo vietu šajā braucienā izcīnīja jaunzēlandietis Džošua Kopins (Joshua Coppins). Otrā brauciena startā atkal līderu pozīcijas izdevās iegūt Naglam, taču šoreiz Cairoli krietni ātrāk sāka uzbrukumu Vācijas motosporta zvaigznei un finišu sasniedza pirmais, kļūstot par Grand Prix uzvarām visbagātāko itāļu motokrosa braucēju. Viņa kontā jau ir divdesmit astoņas Grand Prix kopvērtējuma uzvaras. Vācietis Maksimiliāns Nagls ilgu laiku saglabāja otro pozīciju, taču četrus apļus pirms finiša padevās beļģim Kenam Dedīkeram (Ken de Dycker), kurš to apsteidza un finišēja otrajā vietā.

Latviešu braucējam Ivo Šteinbergam šoreiz izdevās izcīnīt 23. un 19. vietu, kā arī nopelnīt vēl divus punktus čempionāta kopvērtējumā. Fīlips Kempelis šoreiz atkal palika bez punktiem – viņam izdevās izcīnīt 27. un 22. vietu.

MX1 klases kopvērtējumā ar 338 punktiem līderis ir Antonio Cairoli. Otro vietu ar 297 ieņem itālis Deivids Filiperts (David Philippaerts), bet trešajā vietā ar 293 punktiem ir vācietis Maksimiliāns Nagls. Ivo Šteinberga kontā ir 6 punkti un kopvērtējumā viņš ieņem 40. vietu. Motociklu ražotāju ieskaitē līderu pozīcijas ieņem Yamaha.

Vācijas motosporta fanus iepriecināja nevien Maksimiliāns Nagls, bet arī MX2 braucējs Kens Roczens, kurš, neskatoties uz savu jaunību un pieredzes trūkumu piekto reizi startējot Pasaules čempionātā, mājas trasē abos sacensību braucienos spēja izcīnīt otrās vietas un uzvaru Vācijas Grand Prix kopvērtējumā. Pirmajā braucienā viņš zaudēja 2,491 sekundes francūzim Stīvenam Frosardam (Steven Frossard), bet otrajā cīnījās par uzvaru ar čempionāta līderi, francūzi Marvinu Maskvinu (Marvin Musquin), kurš tomēr izrādījās ātrāks un finišu sasniedza tikai 2,188 sekundes pirms jaunā vāciešu talanta. Pirmajā braucienā trešo vietu izcīnīja francūzis Havjers Bogs (Xavier Boog), bet otrajā tas izdevās citam francūzim - Gotjē Paulinam (Gautier Paulin).

Lai sadziedētu traumas un uzkrātu spēkus Latvijas Grand Prix, šo čempionāta posmu izlaida latviešu jaunais talants Matīss Karro. Otrs MX2 čempionātā startējošais latvietis Augusts Justs pirmajā braucienā nespēja sasniegt finišu, bet otrajā braucienā izcīnīja 26. vietu.

MX2 klases kopvērtējumā līdera pozīcijas ar 324 punktiem ieņem Marvins Maskvins. Otro vietu ar 286 punktiem ieņem Gotjē Paulins, bet kopvērtējuma trešajā vietā ir itālis Davids Garnieri (Davide Guarneri), kura kontā ir 264 punkti. Motociklu ražotāju ieskaitē līderu pozīcijās ir KTM.

Latvijas Grand Prix jau šonedēļ Ķegumā
Šogad pirmo reizi Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāts notiks Latvijā. Tas jau šīs nedēļas nogalē, 27. un 28. jūnijā notiks "Zelta Zirgs" trasē, Ķegumā. Šobrīd trasē norit pēdējie sagatavošanās darbi un jau ceturtdien, 25. jūnijā trasē sāks ierasties sportisti un kaislīgākie motokrosa līdzjutēji. Taču abās sacensību dienās trasē motoru rūkoņu būs iespējams dzirdēt jau sākot no pulksten 9:00. Ar plašāku informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams iepazīties šo sacensību oficiālajā mājas lapā www.mx1latvia.lv

Biļetes uz Latvijas Grand Prix iepriekš pārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, bet sacensību dienās biļetes būs nopērkamas pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs", Ķegumā. Bērniem līdz 13 gadu vecumam, kā arī Latvijas pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apstiprinošu dokumentu, ieeja bez maksas.

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV