Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

„Gandrīz latvietis” Keivs pasaules čempionātā cienījami

Viesturs Saukāns, 26.06.2009. 16:21

Šajā nedēļas nogalē notiekošajā pasaules autorallija čempionāta posmā Polijas rallijā nestartē neviens Latvijas sportists. Taču cienījamu sniegumu demonstrē ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci startējošais brits Toms Keivs. Pēc pirmajiem četriem ātrumposmiem Keivs un stūrmanis Kreigs Perijs ir otrajā vietā N grupas vienas ass piedziņas mašīnu konkurencē un labākais no Ford Fiesta ieskaites braucējiem.

Lai arī Polijas rallijs ir ģeogrāfiski tuvu, neviena Latvijas ekipāža tajā nestartē. Arī regulārais pasaules čempionāta dalībnieks Andis Neikšāns ar savu komandu nē, jo Polijas rallijs nav Production WRC klases, kurā par pasaules čempionāta punktiem cīnās Neikšāns, posms. Līdz ar to Latvijas vārda nesējs šajā sacīkstē ir Toms Keivs. Tiesa, WRC noteikumi paredz, ka sportistam uz mašīnas jābūt tās valsts karogam, kas ierakstīts dalībnieka pasē, līdz ar to protokolos Keivs redzams kā Lielbritānijas pārstāvis.

Ar poļu rallija pirmajiem ātrumposmiem Keivs demonstrē daudzsološu sniegumu, kas vēlreiz apliecina, ka Latvijas rallija tipa sporta veidos gūtie pieredzes kilometri attaisnojas un izvēlētā programma novedusi jauno pilotu uz pareizā ceļa. Keivs/Perijs sacīkstē startē ar 85. starta numuru.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV