Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Dedīkers un Gonsalvess Latvijas Grand Prix kvalifikācijā izcīna Pole Position

Ģirts Avotiņš, 28.06.2009. 16:50

27. jūnijā tika aizvadīta Latvijā pirmo reizi notiekošā Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionāta kvalifikācijas diena, kurā lieliskus rezultātus, izcīnot tiesības sacensību dienā startēt no pirmās starta pozīcijas, uzrādīja beļģis Kens Dedīkers (Ken de Dycker) un "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists, portugālis Ruis Gonsalvess (Rui Goncalves).
Dedīkers un Gonsalvess Latvijas Grand Prix kvalifikācijā izcīna Pole Position

MX1 klase

Kvalifikācijas brauciena starts, par prieku daudzajiem igauņu motosporta faniem, vislabāk izdevās "Yamaha Red Bull De Carli Team" komandas motosportistam, igaunim Tanelam Leokam, taču jau pavisam drīz viņu apsteidza beļģis Kens Dedīkers no "Teka Suzuki World MX 1" komandas. Uzreiz pēc šī apdzīšanas manevra Dedīkers sāka palielināt savu pārsvaru pār konkurentiem un, finišējot vairāk kā septiņas sekundes pirms igauņu ātrākā motobraucēja, izcīnīja trešo Pole Position šajā sezonā.

Čempionāta līderis itālis Antonio Cairoli (Antonio Cairoli) no "Yamaha Red Bull De Carli Team" komandas piedzīvoja neveiksmju sēriju. Viņam neizdevās lieliski startēt un pirmā apļa finišu viņš sasniedza esot tikai vienpadsmitajā vietā. Sekojošo apļu laikā itālis pamazām atkaroja zaudētās pozīcijas un trīs apļus pirms finiša, kad jau bija sasniegta ceturtā pozīcija, viņš piedzīvoja sadursmi ar priekšā braucošo beļģi Klementu Dezalu (Clement Desalle), taču spēja veikli atgriezties uz motocikla un atsākt cīņu no sestās pozīcijas. Taču pēc kārtējās apdzīšanas, Cairoli atkal piedzīvoja sadursmi un finišu spēja sasniegt tikai septītajā pozīcijā.

No latviešu sportistiem kvalifikācijā vislabākos rezultātus izdevās uzrādīt Laurim Freibergam, kurš kvalifikācijas braucienā izrādījās 19. ātrākais. Četras sekundes vēlāk, 20. pozīcijā finišēja Dāvis Līvs. Šogad visā čempionātā startējošais Filips Kempelis kvalifikācijā uzrādīja 23. labāko laiku, bet Ivo Šteinbergs un Mārtiņš Aleksandrovičs ierindojās 25. un 26. vietā.

MX2 klase

"Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists, portugālis Ruis Gonsalvess, izcīnot šogad pirmo uzvaru kvalifikācijā, pierādīja, ka ir viens no lielākajiem pretendentiem uz uzvaru pirmajā Latvijas Grand Prix. Portugālis līdera pozīcijas sagrāba uzreiz pēc kvalifikācijas brauciena starta un pārliecinoši attālinājās no tam sekojošā vācieša Kena Roczena (Ken Roczen). Diemžēl jaunais vācu talants kvalifikācijā piedzīvoja smagu kritienu un spēja finišēt tikai 11. pozīcijā. Francūzim Stīvenam Frosardam (Steven Frossard) izdevās apsteigt "Zelta Zirgs" trasē ļoti konkurētspējīgus rezultātus uzrādošo tautieti Havjeru Bogu (Xavier Boog) un izcīnīt otro vietu. Šādu pašu manevru atkārtoja arī čempionāta līderis Marvins Maskvins (Marvin Masquin), kurš pēc neveiksmīga starta, tomēr spēja ierindoties labāko trijniekā.

Latvijas motosporta fanu favorīts Matīss Karro, kuram Latvijas Grand Prix ir atgriešanās čempionātā pēc traumas, otrajā līkumā pēc starta piedzīvoja kritienu, kurā nevien cieta Matīsa motocikls, bet arī otra, iepriekš netraumētā roka. Matīs kvalifikācijas brauciena finišu sasniedza tikai trīsdesmit trešais, taču vēlāk paskaidroja, ka šīs dienas notikumi nemazākā mērā tam netraucēs cīnīties finālbraucienos. Savukārt Matīsa cīņu biedrs Augusts Justs mājas trasē uzrādīja vienu no labākajiem šīs sezonas rezultātiem un kvalificējās kā 18. labākais. Tomam Macukam un Dāvim Ivanovam kvalifikācijā izdevās finišēt 29. un 31. vietā.

Veterānu Pasaules kausa izcīņa

Kā jau tika prognozēts iepriekš, Ķegumā veterānu klasē līderis ir zviedrs Mats Nilsons (Mats Nilsson), kurš pilnībā izmanto situāciju, ka uz Latvijas Grand Prix traumas dēļ nav ieradies kausa izcīņas līderis, beļģis Peters Ivens (Peter Iven). Pretēji solītajam, Latviju šajās sacensībās pārstāv tikai divi motobraucēji – Jānis Vilders un Anatolijs Povars, kuri pirmajā finālbraucienā spēja finišēt 20. un 26. vietā. Diemžēl Ķegumā, traumas dēļ nestartē Jānis Mironovs, uz kuru tika liktas vislielākās cerības.

Sīkāku informāciju par Latvijas Grand Prix iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv, kā arī čempionāta oficiālajā www.motocrossmx1.com

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV