Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kāpas orientēšanās pirmajā dienā elites grupās uzvaras Sirmajam un Skrastiņai

OK „Kāpa" preses dienests, 04.07.2009. 11:22

1 600 dalībnieku no 14 valstīm. Dalībnieki ir sadalīti daudzās grupās atkarībā no vecuma, fiziskās un tehniskās sagatavotības, sākot ar astoņgadīgajiem un beidzot ar 75 un vairāk gadus veciem.

1 600 dalībnieku no 14 valstīm. Dalībnieki ir sadalīti daudzās grupās atkarībā no vecuma, fiziskās un tehniskās sagatavotības, sākot ar astoņgadīgajiem un beidzot ar 75 un vairāk gadus veciem. Distanču garumi, mērot pa gaisa līniju, variēja no diviem kilometriem bērnu distancēs līdz vienpadsmit kilometriem vīru elites grupā. Dalībnieki startē izlozes kārtībā ar divu minūšu intervālu starp vienas distances sportistiem.


Apvidus šoreiz bija tehniski sarežģīts un dalībniekiem sagādāja ne mazums pārsteigumu ceļā uz kontrolpunktiem. Šajā apvidū orientēšanās sacensības līdz šim vēl nebija notikušas. Laušanās cauri brikšņainiem purviem, nātrēm apaugušam grāvmalēm un neskaitāmu kritušo koku pārvarēšana kombinācijā ar karsto laiku orientieristiem prasīja ne mazums spēku. Spēcīgākajās un prestižākajās elites grupās dalībniekus sagaidīja ne tikai garākās, bet arī tehniski sarežģītākās distances. Turklāt šodienas distances elites grupas sportistiem bija kā trešās atlases sacensības uz pasaules čempionātu, kas šogad augusta vidū norisināsies Ungārijā. Sieviešu elites grupā 6,9km garajā distancē ar 13 kontrolpunktiem 17 dalībnieču konkurencē ļoti pārliecinošu uzvaru svinēja viena no Latvijas izlases līderēm Aija Skrastiņa no SK „Briksnis", uzrādot rezultātu 48 minūtes un 26 sekundes. Otro ātrāko rezultātu sasniedza lietuviete Sandra Paužaite no OK „Dainava", distanci veicot 57 minūtēs un 44 sekundēs, savukārt trešajā vietā ierindojās Igaunijas sportiste Kirti Rebane no OK „Tammed", uzrādot rezultātu 59 minūtes un 43 sekundes. Vīriešu elites grupā ātrāko rezultātu sasniedza titulētākais Latvijas orientierists, Eiropas vicečempions Mārtiņš Sirmais no Madonas BJSS, 10,8km garo distanci ar 24 kontrolpunktiem veicot 1 stundā, 8 minūtēs un 21 sekundē. Priecē, ka Mārtiņš pamazām sāk ieskrieties pēc nopietnajām veselības likstām šī gada pavasarī. Otrajā vietā ierindojās pieredzējušais Latvijas izlases sportists Jānis Krūmiņš ar rezultātu 1 stunda, 12 minūtes un 4 sekundes, savukārt trešo vietu izcīnīja zviedru orientierists Jesper Lysell no „Rehns BK", distancē pavadot 1 stundu, 15 minūtes un 29 sekundes. Vīriešu elites grupā kopumā distanci veica 35 dalībnieki.


Nākamās dienas - sestdienas - rīta pusē dalībniekus sagaida nedaudz īsākas distances tajā pašā apvidū, kurā jau tika skriets pirmajā dienā. Elites grupām tas būs īpaši svarīgs starts, jo rezultāti tiks ieskaitīti pasaules rangā. Vakarā Talsu pilsētā notiks sacensības sprinta distancē, kurām būs atsevišķs vērtējums - to rezultāti netiks ieskaitīti Kāpas trīsdienu kopvērtējumā. Sprints ir īsākā distance orientēšanās sportā, kurā uzvarētāju laiki parasti ir 12 līdz 15 minūšu robežās, turklāt sprinta distances nereti tiek rīkotas nevis mežā, bet pilsētā. Svētdienas rītā orientieristi kontrolpunktus meklēs turpat sacensību centra tuvumā, „Lejastiezumu" apkārtnes mežos - šajā dienā arī distances plānotas visgarākās. Kopējo „Kāpa-2009„ rezultātu veidos trīs dienu sacensību rezultātu summa.


Informāciju sagatavoja OK „Kāpa" preses dienests
Vairāk informācijas un rezultāti: www.kapaok.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV