Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Noslēdzies Latvijas Drifta čempionāta 3. posms

Mārtiņš Tolks, 05.07.2009. 16:40

Sestdien, 4. jūlijā, pamatīgā saules svelmē notika Latvian Drift Series 3.posms, Biķerniekos.
Noslēdzies Latvijas Drifta čempionāta 3. posms

Galerijas:

Pateicoties Baltic Motorsport Production pūlēm, tie skatītāji, kas pludmales vietā izvēlējās skaļas mašīnas un riepu dūmus, noteikti nebija vīlušies. Šoreiz trasei bija izveidota speciāla ieskrējiena josla, kas ļāva sākt braucienus ar krietni lielāku ātrumu. Arī pati trase bija izveidota platāka, ļaujot tandēmu braucienos vairāk eksperimentēt ar trajektorijām.

Tiesa gan, kvalifikācijas braucienos ne visiem izdevās tikt ar šo konfigurāciju galā, jo kļūdas un sagriešanās bija bieža parādība. Tā kā kaimiņvalstu sportisti šoreiz sacensības ar savu klātbūtni nepagodināja, tad attiecību skaidrošana notika vietējo braucēju starpā. Taču dalībnieku skaits tāpat bija kupls, neļaujot skatītājiem garlaikoties.

Arī finālbraucienos intrigas netrūka. Tos gadījumus, kad kāds sagriezās, godam kompensēja citi, iedzenot tiesnešus strupceļā un liekot nolemt pārbraucienu. Tas tikai liecina, ka sportistu meistarība ir augusi un izlīdzinās, no kā iegūstam mēs visi.

Lai arī bez pārbraucieniem, bet tomēr sīvā cīņā, uzvaru izcīnīja Raivo Mužiks, aiz sevis atstājot Ervīnu Ērgli. Taču viņiem tas ir dubults prieks, jo abi pārstāv R1 komandu. Trešajā vietā Jānis Eglīte, kurš tomēr ar visiem pārbraucieniem spēja uzvarēt Andri Rancānu.

Protams, pēc fināliem neiztika bez laistīšanās ar šampanieti un tradicionālās riepu svilināšanas, savukārt izturīgākie visu nakti izklaidējās afterparty, kas notika Fantasy Park.

Foto: Mārtiņš Tolks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV