Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Leģendārais hokeja aizsargs Ozoliņš piekrīt nākamsezon pārstāvēt Rīgas "Dinamo"

LETA, 07.07.2009. 12:15 | komentāri (1)

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Sandis Ozoliņš piekritis noslēgt līgumu uz vienu sezonu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", otrdien kluba mājaslapā publicētajā vēstulē līdzjutējiem izteicās pats sportists.

"Esmu piekritis Rīgas "Dinamo" kluba vadības piedāvājumam aizvadīt sezonu komandā, kurā sāku savu profesionālā hokejista karjeru," raksta Ozoliņš. "Šis lēmums tika rūpīgi pārdomāts un, lai gan emocionālajam sentimentam arī bija nozīme, tomēr izvēles pamatā ir skaidrs mērķis un profesionāla attieksme."

"Pieredze ļauj paskatīties uz lietām racionāli - jāatzīst, mani labākie vai produktīvākie gadi šajā spēlē jau ir aizvadīti. Tomēr tā pati pieredze ļauj cerēt, ka varu dot ieguldījumu komandas panākumos," uzskata Ozoliņš. "Profesionālajā hokejā esmu piedzīvojis dažādus laikus, taču visos gadījumos veiksme ir gājusi kopā ar gribasspēku, kas, starp citu, vēsturiski bijis viens no Rīgas "Dinamo" stūrakmeņiem."

"Mēs varbūt neesam labākie uz papīra, taču, izejot laukumā, strādā citi pierādījumi," piebilda bijušais Latvijas izlases aizsargs. "Šis ir viens no manas karjeras atbildīgākajiem lēmumiem, tāpēc nemeklējiet citus zemtekstus vai skaidrojumus, kāpēc trīsdesmit septiņu gadu vecumā esmu pieņēmis šo izaicinājumu. Svarīgi, ka ģimene to saprot un atbalsta."

"Arī hokejisti nobriest - gan darbos, gan attieksmē pret dzīvi un apkārtējiem," vēstulē Rīgas "Dinamo" faniem pauda Ozoliņš. "Latvijā hokeja līdzjutējs ir gudrs, zinošs un prātīgs, tāpēc esmu pārliecināts, ka spēšu attaisnot jūsu cerības. Nezinu, vai tie būs brīnumi, ko sagaidāt, taču mana sirds būs uz ledus! Godīgi."

Pirmdien Rīgas "Dinamo" vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiek veiktas nopietnas sarunas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) veterānu Ozoliņu par viņa pievienošanos Rīgas komandai.

2007./2008.gada NHL sezonā Ozoliņš pārstāvēja Sanhosē klubu "Sharks", kura rindās aizvadītajās 38 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles. Pēc līguma termiņa beigām latvietis kļuva par brīvo aģentu.

Savas NHL karjeras laikā Ozoliņš vienu reizi - 1996.gadā - izcīnījis Stenlija kausu, spēlējot Kolorādo "Avalanche" vienības sastāvā, kā arī septiņas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē. Kopumā viņš 15 sezonu laikā aizvadījis 875 NHL spēles, kurās guvis 167 vārtus un izdarījis 397 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Latvijas valstsvienību 36 gadus vecais aizsargs līdz šim pārstāvējis divās olimpiskajās spēlēs - 2002.gadā Soltleiksitijā un 2006.gadā Turīnā -, kā arī divos pasaules čempionātos, kopumā izlases labā gūstot trīs vārtus un izpildot 14 rezultatīvas piespēles.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV