Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Māris Neikšāns pārstāvēs Latviju Pirelli Star Driver konkursā

Viesturs Saukāns, 12.07.2009. 21:11

Autorallija braucējs Māris Neikšāns pārstāvēs Latviju starptautiskajā Pirelli Star Drive konkursā, kura mērķis ir veicināt jaunu sporta zvaigžņu atklāšanu pasaules autorallija čempionātā. LMT Rallija komandas braucēja Neikšāna tuvākais uzdevums būs dalība Ziemeļeiropas reģiona kvalifikācijas konkursā, kura veiksmīgs iznākums ļaus iekļūt konkursa Eiropas finālā. Konkursā piedalās dalībnieki no visas pasaules.
Māris Neikšāns pārstāvēs Latviju Pirelli Star Driver konkursā

Pirelli Star Drive konkursu veido riepu ražotājs Pirelli sadarbībā ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Šīs cīņas uzvarētājs kā balvu saņem apmaksātu dalību sešos pasaules čempionāta Production WRC klases posmos. Šogad šo izdevību izmanto pērnā gada Pirelli Star Drive Eiropas fināla uzvarētājs soms Jarko Nikara. Jauno talantu konkursā drīkst piedalīties piloti, kuri 2009. gada 1. janvārī nebija sasnieguši 27 gadu vecumu, kā arī ne šogad, ne pērn nav piedalījušies vairāk kā trijos WRC posmos.

Latvijas Automobiļu federācija par savu pārstāvi izvēlējās gados jauno, taču pieredzējušo un autosportā daudzus titulus un medaļas sasniegušo Māri Neikšānu. Piektdien, 10. jūlijā Ziemeļeiropas reģiona fināla organizatori publicēja konkursa dalībnieku sarakstu, kurā iekļauts arī Neikšāns. Ziemeļeiropas reģiona atlasē savus sportistus varēja pieteikt desmit valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Norvēģija, Zviedrija, Somija, Dānija, Īslande, Apvienotā Karaliste un Īrija. Visas, izņemot Īslandi un Dāniju, nominējušas savu nākotnes rallija zvaigzni. Lietuvu pārstāvēs Vitauts Šveds, bet Igauniju – Otts Tanāks. No astoņiem dalībniekiem labākie pieci iekļūs Eiropas finālā, kas notiks oktobrī Austrijā.

Ziemeļeiropas reģiona konkurss notiks jūlija beigās Somijā, Jivaskilas apkārtnē, nedēļā, kad tiks aizvadīts pasaules autorallija čempionāta posms Neste Oil Rally Finland. Konkurss sāksies 29. jūlijā. Pirmais uzdevums būs sportistu fiziskās formas pārbaude. Tai sekos interviju sadaļa, kurā tiks noskaidrotas sportistu prasmes attiecībās ar preses un mediju pārstāvjiem, dalībnieku komunikācijas spējas. 30. jūlijā konkurss turpināsies sacīkšu režīmā. Tiks izmantots nepilnus četrus kilometrus garais Ruuhimaki ātrumposms, kas pazīstams kā jaukta seguma – grunts un asfalta – brauciens Somijas rallija sastāvā. Konkursa dalībnieki startēs ar savām sacīkšu automašīnām, Māra Neikšāna gadījumā ar N4 klases Mitsubishi Lancer Evo IX. Uzrādītais sniegums tiks vērtēts pēc īpašas sistēmas, jo pieteiktie dalībnieki pārstāvēs dažādas automašīnu klases.

Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Dainars Dambergs atzīmē: „Es LAF vārdā ar gandarījumu un lepnumu uz šo konkursu pavadu tieši Māri Neikšānu, jo viņš atbilst ne tikai šī konkursa dalības nosacījumiem, bet, manuprāt, lieliski tiks galā ar gaidāmajiem uzdevumiem. Praktiski visi Ziemeļeiropas reģiona valstu pārstāvji ir demonstrējuši lieliskas spējas sacīkstēs un likuši par sevi manīt arī starptautiskajā arēnā, tāpēc Mārim konkurence būs ļoti nopietna. Taču Latvijas pārstāvis ir augstākā līmeņa sportists, ko viņš nodemonstrējis gan ar saviem daudzajiem čempiontituliem sportā, gan lielo līdzjutēju atbalstu trases malās.”

FOTO: Māris Neikšāns ir pazīstams ar Somijas rallija vidi, jo savā karjerā aizvadījis vairākas sacīkstes šajā valstī, tajā skaitā pasaules rallija čempionāta posmus. Foto: Zigismunds Zālmanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV