Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Aldim Zēbergam 5. vieta EČ posmā Vācijā

Viesturs Saukāns, 13.07.2009. 10:43

Latvijas autokrosa braucējs ventspilnieks Aldis Zēbergs (NJ Racing Latvia) D-1 salonautomašīnu klasē izcīnīja piekto vietu Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Vācijā, Mačenbergas trasē. Otrs Latvijas pārstāvis ogrēnietis Dāvis Aupe sasniedza karjeras augstāko rezultātu, gūstot D-3A bagiju klases 15. pozīciju.
Aldim Zēbergam 5. vieta EČ posmā Vācijā

Aldis Zēbergs piekto vietu D-1 klasē guva pēc smagas kvalifikācijas – Toyota Corolla automašīna nedemonstrēja savu optimālo ātrumu. Zēbergs veiksmīgi tika uz sacīkstes starta pēc tam, kad nedēļu Vācijā bija strādājis pie turbīnas defekta novēršanas, kas iznīcināja ventspilnieka iepriekšējo posmu Čehijā. Tiesa, arī Eiropas čempionāta Vācijas posms nebija veiksmīgs tehniskā ziņā – lai arī finišā sasniegta piektā vieta, šis brauciens izrādījās pēdējais mašīnas motoram.

No Eiropas čempionāta pirmajiem pieciem posmiem Zēbergs aizvadījis trīs. Ceturtajai vietai Latvijas posmā sekoja izstāšanās Čehijā un minētā piektā vieta Vācijas sacīkstē. Tikmēr D-1 klases čempionāta līderpozīcijā pēc trim uzvarām piecos posmos nonācis Krievijas braucējs Vadims Makarovs.

D-3A klasē Dāvis Aupe turpināja Eiropas čempionāta trašu un konkurences apgūšanas procesu, kas noslēdzās ar 15. vietu – jaunā sportista augstāko panākumu viņa četrus posmus garajā karjerā. Aupes sacīkste bija dramatiska, jo kvalifikācijas braucienus bojāja sajūga defekts, turklāt divas reizes Dāvja mašīna kļuva par upuri konkurentu agresivitātes izraisītās avārijās.

Trešajā kvalifikācijas braucienā Aupe iekļuva avārijā, kuras dēļ tiesneši pat pieņēma Eiropas autokrosa čempionātam retu lēmumu – tika aizvadīts pārbrauciens. Šis pavērsiens ļāva iekļūt B fināla braucienā, tātad nodrošināt vietu labāko 18 dalībnieku pulkā. Taču arī B finālā konkurenti sarīkoja masveida sadursmi, kā rezultātā Aupe izstājās trešajā aplī un klasificēts 15. vietā. Tomēr komanda ļoti pozitīvi vērtē pilota sniegumu, jo sacīkstē Dāvis veicis maksimālo viņa pašreizējiem spēkiem iespējamo apļu skaitu, līdz ar to galvenais uzdevums – pieredzes kilometru krāšana – tiek pildīts sacīksti no sacīkstes.

D-3A klasē uzvaru Vācijā guva mājinieks Kriss Valdšmits, bet kopvērtējuma vadībā nonākuši divi čehi ar vienādu punktu skaitu – Ladislavs Hanāks un Vīts Nosaleks. D-3 klasē uzvaru guva pērnais čempions vācietis Bernds Štūbe, bet līderis kopvērtējumā ir cits bijušais čempions čehs Petrs Bartošs.

Nākamais Eiropas autokrosa čempionāta posms norisināsies 1.-2. augustā Slovākijā, Lučeņecas trasē, kas būs viena no smagākajām sacīkstēm sarežģīto trases apstākļu dēļ. Ja laikapstākļi attiecīgajā nedēļas nogalē būs sausi, trasē valdīs putekļi. Ja līs, trases segums pārvērtīsies mālainā slidotavā. Latvijas sportisti vēl nav apstiprinājuši dalību šajā posmā.

Foto: Viesturs Saukāns

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV