Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas "Dinamo" uz pārbaudes laiku pievienojas Niks Sirota

LETA, 20.07.2009. 15:01

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" uz pārbaudes laiku pievienojies amerikāņu uzbrucējs Niks Sirota, aģentūru LETA informēja klubā.

Sirota iepriekšējās četras sezonas aizvadīja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) studentu čempionātā, pārstāvot Ziemeļmičiganas Universitāti. Pagājušajā sezonā Sirota savā komandā aizvadīja 41 spēli, gūstot 12 vārtus un izpildot 15 rezultatīvas piespēles.

Tāpat trīs spēles Sirota aizvadīja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) klubā Aidaho "Steelheads", gūstot vienus vārtus un izpildot divas rezultatīvas piespēles.

Paredzams, ka Sirota tiks pārbaudīts Rīgas "Dinamo" pirmssezonas treniņnometnē, kas sāksies 23.jūlijā.

Kā ziņots, līdz šim bija zināmi trīs Rīgas "Dinamo" nākamās sezonas leģionāri - Maiks Igaldens, Lī Svīts un Martins Karija. Tāpat, iespējams, komandai pievienosies arī vārtsargs Martins Pruseks, kurš vienību pārstāvēja jau pagājušās sezonas otrajā pusē.

Rīgas "Dinamo" vienība ir noslēgusi līgumu ar leģendāro Latvijas aizsargu Sandi Ozoliņu, kā arī ar Latvijas valstsvienības uzbrucēju Jāni Spruktu un aizsargu Jēkabu Rēdlihu.

LETA jau ziņoja, ka "Dinamo" jauno sezonu uzsāks 12.septembrī, kad savā laukumā tiksies ar pagājušās sezonas regulārā čempionāta uzvarētājiem Ufas "Salavat Julajev". Arī nākamās divas spēles notiks Rīgā - 14.septembrī ar Omskas "Avangard", bet 16.septembrī ar Astanas "Baris" no Kazahstānas. Kopumā septembrī ir paredzēti astoņi mači, bet oktobrī nāksies aizvadīt 12 spēles. Pēdējā regulārā čempionāta spēle "Dinamo" paredzēta nākamā gada 7.martā viesos pret "Salavat Julajev", bet pēdējo spēli savā laukumā Latvijas komanda KHL čempionātā aizvadīs 7.februārī pret Maskavas CSKA.

Jau ziņots, ka nākamajā sezonā KHL startēs 24 komandas. No pagājušās sezonas vienībām līgā vairs nav Voskresenskas "Himik", kuras vietu ieņēmusi Jekaterinburgas "Avtomobiļist". Rīgas "Dinamo" startēs Rietumu konferences Tarasova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", Minskas "Dinamo", Maskavas "Spartak", Maskavas CSKA un Sanktpēterburgas SKA.

Regulārajā čempionātā ar savas divīzijas komandām tiks aizvadītas četras spēles (divas savā laukumā, divas izbraukumā), bet ar pārējām komandām divas spēles (viena savā laukumā, viena izbraukumā) - kopumā 56 mači.

Izslēgšanas spēlēs piedalīsies pa astoņām labākajām komandām no katras konferences, kas savā starpā no sākuma noskaidros katras konferences uzvarētājus, un izslēgšanas spēļu finālā par Gagarina kausu cīnīsies attiecīgi Austrumu konferences un Rietumu konferences spēcīgākā komanda.

Arī komandām, kas neiekļūs Gagarina kausa izcīņā, sezona vēl nebūs beigusies, jo paralēli KHL "play off" mačiem notiks vēl viens turnīrs, kura uzvarētāji iegūs pirmās kārtas drafta tiesības uz nākamo sezonu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV