Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

LAF Folkreisā uz starta autoeksperts Pauls Timrots!

Viesturs Saukāns, 24.07.2009. 16:59

Svētdien, 26. jūlijā Jelgavā, Rullīša trasē Auto Stils supersprinta ietvaros notiks trešā Folkreisa demonstrācijas sacīkste. Šoreiz cīņā iesaistīsies arī zināmais TV un radio autospeciālists Pauls Timrots, kurš sēdīsies Mazda 626 automašīnā, būvētā BBS Autocentrā, LAF Folkreisa darba grupas speciālistu un televīzijas raidījuma „Ātruma Cilts” uzraudzībā.



Kopumā uz starta plāno iziet astoņas Folkreisa automašīnas – tātad ar katru nākamo sacīksti dalībnieku skaits aug (pirmajā reizē Ropažos – četri, otrajā sacīkstē Smiltenē – pieci). Trasēs jau redzētajiem rencēnietim Jevgēnijam Bergam, siguldiešiem Jurim Sirko, Edgaram Diļevkam, Andrim Stulpiņam un cēsiniekam Edgaram Kuduram pievienosies ar krosa mašīnām braucošie Uldis Andersons un Sandis Melngāršs, kā arī Pauls Timrots.

Saldus pārstāvis Uldis Andersons startējot sacīkstēs kļūs par pirmo kurzemnieku Latvijas Folkreisā, veiksmīgas sacīkstes gadījumā ierakstot pirmos punktus arī LAF izveidotajā Folkreisa braucēju rangā (no nākotnē rīkoto seriālu kopvērtējumiem neatkarīgs rangs, kas pēc īpašas punktu sistēmas salīdzinās visus Latvijas Folkreisa braucējus). Pašlaik rangā pārliecinoši dominē Vidzeme, jo tieši no Gaujas krastiem nākuši pirme Folkreisa braucēji. Arī Folkreisā debitējošais Sandis Melngāršs pārstāvēs Vidzemi – viņš ir valmierietis.

Lai arī katras Folkreisa mašīnas tapšana būtu pelnījusi stāstu grāmatas garumā, iepazīstināsim ar LAF/BBS Autocentra projektu. Viss sākās pirms pāris nedēļām, kad BBS Autocentra līderis, bijušais rallija braucējs Mārcis Purviņš iegādājās 1987. gada Mazda 626 automašīnu par nieka 70 latiem. Šķūnī stāvējusī mašīna BBS Autocentrā drīz ieguva spēju ripot un rūkt, bet nākamajās dienās tika pilnveidota atbilstoši Folkreisa tehniskajiem noteikumiem. Kopumā mašīnas sagatavošanas cena izrādījās, maksimums, 500 latu vērtībā. LAF Folkreisa darba grupai šo summu, kā arī patērēto laiku (aptuveni 70 darba stundas), bija ļoti svarīgi noskaidrot, lai pārliecinātos, vai uzstādījums – automašīnu tirdzniecības fiksētā cena 950 eiro – ir praksē realizējams bez zaudējumiem auto būvētājam. Eksperiments pierāda – aprēķini bijuši pareizi!

Tā kā automašīnas būvniecības procesam seko līdzi arī TV raidījums „Ātruma Cilts”, bet šovakar (piektdien) par mašīnas būvniecību informēs arī radio SWH raidījums „Kurbulis”, par pirmo mašīnas pilotu nozīmēts šo raidījumu patrons Pauls Timrots. Viņš pēdējās dienas pirms 26. jūlija sacīkstes pavada iedziļinoties Folkreisa sacīkšu noteikumos.

Vienā dienā un trasē notiekošais šovs – Auto Stils supersprints un Folkreiss – norisināsies svētdien, 26. jūlijā Jelgavā, Rullīša trasē. Sacīkšu dienu uzsāks supersprinta braucēji – 1. brauciens startēs 10:00. Folkreisa pirmā sacīkste – aptuveni 11:15.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV