Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Lietuvā startēs NEZ Rallijkrosa čempionāts, Latvija – favorīte

Viesturs Saukāns, 24.07.2009. 17:17

Svētdien Lietuvā, Vilkiču trasē pie Klaipēdas startēs NEZ Rallijkrosa čempionāts. Latviju pārstāvēs septiņi dalībnieki, startējot trijās no četrām klasēm. Latvijas rallijkrosa komandas sastāvs ir ļoti spēcīgs, tāpēc latvieši turpinās cīņu par uzvaru komandu vērtējumā, kā tas noticis visās iepriekšējās NEZ Rallijkrosa sezonās.


NEZ 1600 klasē Latviju pārstāvēs pērnā gada vicečempions Reinis Safonovs. Viņa galvenie konkurenti būs lietuvieši, no kuriem īpaši izceļams spēcīgais Ugnis Jurdons. Viņš pērnās sezonas nogalē debitēja ar jaunu Citroen C2 automašīnu, pārsteidzot visus ar uzvaru priekšpēdējā posmā Dānijā. Safonovs uz sacīksti gatavoja jauno VW Polo automašīnu, taču pēdējā brīdī Reinis nolēmis šajā sacīkstē izmantot titulēto iepriekšējo auto VW Golf III.

NEZ 2000 klasē Latviju pārstāvēs trīs dalībnieki. Uz starta stāsies šā brīža Latvijas autokrosa čempionāta 2000 Super klases vadošā trijnieka braucējs Māris Ločmelis, bijušais NEZ Rallijkrosa čempions Uģis Pauriņš ar savulaik Šlēgelmilhu ģimenes būvētu Ford Focus, kā arī rallijsprinta braucējs Jānis Olle. Klasē būs ļoti nopietna konkurence, jo cīņās dosies piecu valstu sportisti – Latvijas, Lietuvas, Somijas, Norvēģijas un Polijas braucēji.

NEZ Open klasē galvenais Latvijas favorīts ir pērnā gada NEZ Rallijkrosa čempions Ilgonis Krūmiņš. Viņam būs jāaizvada nopietna cīņa ar bronzas medaļnieku norvēģi Ingi Mirsetu un līdz šim NEZ čempionātā nestartējušo norvēģi Olu Froshaugu. Krūmiņu cīņās atbalstīs vēl divi ropažnieki Andrejs Lajevskis, kurš pērn guva čempionāta piekto vietu un Gatis Jaunslavietis. Abu tehnika ļoti interesanta – Andrejs startēs ar Ford Escort Cosworth automašīnu, kurai uzstādīts Volvo motors. Savukārt Jaunslavietis izmantos VW Kaffer automašīnu, kas tautā pazīstama kā vabolīte.

NEZ D-1 klasē Latvijas sportisti nebūs pārstāvēti, taču, ja visās vienas ass piedziņas klasēs mūsu sportistiem sacīkste izdosies, Latvijas komanda ir galvenā favorīte. Komandu vērtējumā gan īpaši būs jārēķinās ar principiālajiem sāncenšiem, mājiniekiem lietuviešiem. Abu komandu cīņa čempionāta vēsturē jau tiek dēvēta par leģendāru.

NEZ čempionāts šogad sastāvēs no trim sacīkstēm – Lietuvai sekos Norvēģijas un Dānijas posmi septembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV