Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

LOK kausu un pludmales karaļa titulu izcīna Toms Šmēdiņš

LPVL, 03.08.2009. 12:35

Svētdien, 2.augustā, Latvijas Pludmales volejbola līgas un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajā „King of the beach” turnīrā starp astoņiem titulētākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem spēcīgākais izrādījās kuldīdznieks Toms Šmēdiņš, kurš izcīnīja arī „Pludmales karaļa” titulu.

Finālspēlē Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu aizraujošā un skatāmā spēlē pieveica Andri Krūmiņu un Aleksandru Samoilovu- 2:0 (21:19, 22:20), atstājot Krūmiņu otrajā vietā, bet trešajā vietā ierindojās Ruslans Sorokins.

Pēc izcīnītās uzvaras Toms Šmēdiņš žurnālistiem teica: „Šoreiz izrādījos spēcīgāks, jo pašlaik esmu diezgan labā formā un ar visiem partneriem atradu kopīgu valodu un mācēju pielāgoties.”

Sacensību rīkotāji un arī paši sportisti atzina, ka šāda veida sacensības Latvijā līdz šim nav bijušas, bet spriežot pēc pilnajām skatītāju tribīnēm un pozitīvās gaisotnes, ko spēļu laukumā nodrošināja spēlētāji šādi turnīri notiks arī turpmāk.

Par LOK kausu cīnījās 8 Latvijas pludmales volejbolisti. Tie bija – Pekinas Olimpisko spēļu dalībnieki Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš, kā  arī Ruslans Sorokins, Austris Štāls, Jānis Grīnbergs, Andris Krūmiņš, Toms Šmēdiņš un Ingars Ivanovs.
 
Sacensības notika pēc šādas sistēmas – 8 dalībnieki sadalījās divās grupās pa četriem, kur ar katru no pāriniekiem izspēlēja pa vienam setam. Kopā trīs setus, katru līdz 21 punktam. Pēc izspēles tika noteiktas spēlētāju ieņemtās vietas grupās – vispirms pēc uzvarēto setu skaita, tad pēc iegūto/zaudēto punktu attiecības. Grupu divu pirmo vietu ieguvēji ar katru no pāriniekiem izspēlē pa vienam setam, kur atkal tiek noteikts vietu skaits.
 
Fināla četrinieka pirmās un otrās vietas ieguvēji izvēlējās pārinieku no savām grupām un izspēlēja pilnu spēli. „King of teh beach” titulu izcīnīja tas spēlētājs, kurš pārī ar savu izvēlēto partneri uzvarēja fināla spēli.
 
Starp spēlēm dejoja karsējmeitenes, bija īpaši konkursi skatītājiem, kur balvā azartiskākajiem līdzjutējiem tika dāvināta Pekinas Olimpisko spēļu grāmata „Latvija Pekinā” ar Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa autogrāfiem.
 
Plašāka informācija pludmales volejbola mājaslapā http://www.beachvolley.lv/
 
Šajā olimpiskajā četrgadē LOK atbalsta ģenerālsponsors „Latvijas Mobilais telefons” un sponsori „Swedbank”, „Latvijas Gāze”, „Ventspils Nafta”, „Latvijas Valsts meži”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV