Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Latvijas Drifta čempions tiek noskaidrots Igaunijā

Eline HGK, 27.08.2009. 09:55

21.-22. augustā Igaunijas trasē pilsētā Raplā norisinājās Latvijas drifta čempionāta 6. posms- fināls, Igaunijas drifta čempionāta pēdējais posms un NEDS street klases pēdējais posms.
Latvijas Drifta čempions tiek noskaidrots Igaunijā

Galerijas:

Ar visu krīzes situāciju un citiem iemesliem, kas bija pirms sacensībām, uz Igauniju tomēr devās 14 Latvijas braucēju. Kopumā sacensībās dalību ņēma 14 latviešu drifteri, 3 somu braucēji un 9 Igauņu drifteri - kopumā 31 dalībnieks.

Ierodoties trasē piektdienas vakarā uz pirmajiem treniņiem, visus sagaidīja mazs pārsteigums-trase. Ko tādu laikam latviešu braucēji gaidījuši nebija, šī nebija viena no ātrākajam trasēm un arī ne no vieglākajām. Katram no braucējiem trase sagādāja grūtības, apgriešanās, izlidošana no trases, tas viss darījās piektdien treniņos, kas rādīja uz to, ka nekas daudzsološs nākamajā dienā nebūs gaidāms. Neapmierinātībā no sportistu puses un viss pārējais, kas norādīja uz to, ka sacensības būs aizraujošas un negaidītu pārsteigumu pilnas.

Sestdienas rīts, treniņi, visi gatavi startam, sākas kvalifikācija. Sāktoties kvalifikācijas braucieniem, Latvijas braucēji rādīja ļoti labus rezultātus, braucieni bija skatāmi, konkurence liela. Neskatoties uz to, ka šajās sacensībās vēl bija papildus uzdevumi no tiesnešiem, drīkstēja nosist pilonus ar pakaļējo bamperi, tas pat bija labāk. Šoreiz tālāk uz tandēmiem tika 14 labākie - 2 igauņi un 12 Latvieši- Ivo Cīrulis( uzrādot labāko kvalifikācijas rezultātu), Eglīte, Leppiks, Mužiks, Ērglis, Rancāns, Elksnis, Žuks, Makarovs, Ulass, Ļaksa, Lamberts.

Pirmo reizi Igauņu skatītāji bija dota iespēja vērot tandēmus, Igauņiem pagaidām tādu nav, tas bija kā saldais ēdiens , publika fantastiska, igauņi sajūsmā par to, ko rādija Latviešu braucēji.

Tandēmu cīņas patiešām bija skatāmas un adrenalīna pilnas, katrs brauciens bija ļoti tehnisks un līdzvērtīgs starp braucējiem. Cīņas spars ļoti liels, jo  tieši šī sacensība bija izšķirošā Latvijas čempionāta kopvērtējumam, kur sīva cīņa bija starp  Ervīnu Ērgli un Gvido Elksni par pirmo vietu. Tandēmu cīņu rezultātā noskaidrojās gan šo sacensību uzvarētāji, gan arī pirmais Latvijas drifta čempions.

Latvijas Drifta čempionāta 6.posms rezultāti.
1.Ivo Cīrulis
2. Gvido Elksnis
3. Raivo Mužiks
4. Ēriks Ulass

Tālāk sekoja NEDS Street posms, kurā piedalījās 8 braucēji, diemžēl somi dažādu iemeslu dēl atkal šajā posmā savu dalību neņēma. Arī šajā posmā labākais bija Ivo Cīrulis.
1.Ivo Cīrulis
2.Rihards Leppiks
3.Gvido Elksnis
4.Eduard Vahemets

Sacensības izdevušās, skatītāji priecīgi, latviešu fani visslābākie, viņus nevarēja nepamanīt.

Šīs sacensības bija izšķirošais posms Latvijas drifta čempionāta kopvērtējumam. Sīvā cīņā šo titulu izcīnīja Gvido Elksnis 148 punkti - tātad pirmais Latvijas Drifta čempions, aiz sevis atstājot Ervinu Ērgli 140 ar punktiem, kurš šogad rādīja ļoti labus rezultātus, un viņu cīņa par titulu bija patiešām saspringta. Trešais Raivo Mužiks ar 108 punktiem un ceturtais Ivo Cīrulis ar 94 punktiem.

Sezona ir beigusies, 6 posmi aizvadīti godam, katrs posms katram dalībniekam ir palicis atmiņā ar kaut ko savu, bet tagad atliek gaidīt nākamo sezonu, būvēt mašīnas un būt gataviem atkal uz ko jaunu un nebijušu Latvijas driftā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV