Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Dinamo Juniors” pārspēj Baltkrievijas U-20 izlasi ar 4:1

Vita Ļebedeva, 27.08.2009. 18:22

Šodien, 27. augustā, sākās tradicionālais Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs „Volvo Sporta Centrs” ledus hallē (Jūrmalas gatve 78d, Rīgā), kurā šogad piedalās Latvijas, Baltkrievijas, Dānijas jaunie hokejisti un „Rīgas Dinamo” fārmkluba komanda „Dinamo Juniors”.

Pirmajā turnīra spēlē „Dinamo Juniors” galvenais treneris Leonīds Beresņevs uzticēja vārtus sargāt Ervīnam Muštukovam, savukārt Baltkrievijas U-20 izlases galvenais treneris Vasīlijs Spiridonovs tādu pašu uzdevumu deva Dmitrijam Volkovam („Khimvolokno Mogilev”).

Jau spēles trešajā minūtē „Dinamo Juniors” atklāja rezultātu. Vārtus guva Toms Hartmanis no Jāņa Straupes un Armanda Bērziņa piespēles. Nedodot baltkrieviem atvilkt elpu, pēc dažām sekundēm sekoja nākamie „Dinamo Juniors” vārti, kurus guva Toms Tiļļis no Koba Jassa un Aleksandra Galkina piespēles.

Pirmā perioda devītajā minūtē „Dinamo Juniors” hokejisti Maksims Širokovs un Jānis Bullītis dabūja noraidījuma par rupju spēli, tomēr baltkrieviem divu minūšu vairākumā tā arī neizdevās gūt vārtus.

14. minūtē Baltkrievijas U-20 uzbrucējs Nikolajs Suslo („Gomel”) saņēma 2+2 minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Tas pavēra labu iespēju dinamiešiem. Tomēr baltkrievi labi nospēlēja aizsardzībā, līdz ar to rezultāts palika nemainīgs un pirmais periods noslēdzās ar rezultātu 2:0 „Dinamo Juniors” labā. Metienu attiecība 14 („Dinamo Juniors”) pret 8 (Baltkrievija).

Otrā periodā 3. minūtē baltkrievu aizsargs Konstantīns Žoludevs („Khimik Novopolotsk”) dabūja 2. minūšu noraidījumu par pretinieka grūšanu ar nūju. Bet „Dinamo Juniors” arī šoreiz neizdevās realizēt vairākumu.

7. minūtes beigās „Dinamo Juniors” panāca 3:0. Koba Jass un Toms Tiļļa izdarīja labu piespēli, pēc kuras Kristians Pelšs guva vārtus. Bet jau 10. minūtē Armands Bērziņš tika noraidīts par pretinieka klupināšanu un „Dinamo Juniors” divas minūtes spēlēja mazākumā. Šajā laikā pie „Dinamo Juniors” vārtiem abu komandu starpā izcēlās kautiņš, par ko arī mūsu spēlētājs Vladislavs Dobreņkijs un baltkrievu aizsargs Sergejs Bogoleiša („Neman Grodno”) saņēma divu minūšu noraidījumu. Neilgi pēc tam atkal sekoja baltkrievu noraidījums par pretinieku grūdienu pret apmali, kuru dabūja Denis Korotkevičs („Vitebsk”).

Otrā perioda 15. minūtē Baltkrievijas U-20 izlasei bija iespēja gūt pirmos vārtus spēlē, jo „Dinamo Juniors” spēlēja mazākumā pēc Henrija Uzrauga noraidīšanas par nepareizu uzbrukumu. Bet baltkrieviem tas neizdevās un „Dinamo Juniors” guva vēl lielāku pārsvaru. Pusotru minūti pirms otrā perioda beigām Armands Bērziņš precīzi raidīja ripu baltkrievu vārtos pēc Ričarda Birziņa un Mārtiņa Giptera piespēles.

Otrais periods noslēdzās ar rezultātu 4:0. Arī šajā periodā „Dinamo Juniors” 14 reizes meta ripu pa Baltkrievijas U-20 izlases vārtiem, savukārt baltkrievu 10 metieni tā arī palika bez rezultātiem.

Trešā perioda sākumā Baltkrievijas izlase nomainīja vārtsargu. Vārtos stājās Staņislavs Artinskijs („Junior”).

Līdz spēles trešā perioda 8. minūtei komandu spēki bija līdzīgi, katra no tām izmantoja dažādus uzbrukuma paņēmienus. Bet pēc baltkrievu uzbrucēja Nikolaja Suslo noraidījuma par klupināšanu „Dinamo Juniors” divas minūtes spēlēja vairākumā, kuru komandai tā arī neizdevās realizēt. Pēc divām minūtēm mūsējie atkal spēlēja vairākumā, tomēr šajā spēlē „Dinamo Juniors” nerealizēja nevienu no iespējām spēlējot pieci pret četriem laukuma spēlētājiem.

Četras minūtes līdz spēles beigām „Dinamo Juniors” uz divām minūtēm palika mazākumā. Baltkrievijas izlase sāka spēlēt aktīvāk un pēdējā minūtē baltkrievi guva vienīgos vārtus šajā spēlē. No Jegora Stepanova („Vitebsk”) un Aleksandra Obuhovska („Vetallurg Zhlobin”) piespēles vārtus guva Vjačeslavs Rajcovs („Khimvolokno Mogilev”).

Trešajā periodā baltkrievi izdarīja astoņus metienus pa „Dinamo Juniors” vārtiem, bet „Dinamo Juniors” komanda bija manāmi nogurusi, metot tikai septiņas reizes.

Kopumā saspringtajā spēlē bija jūtams Rīgas kluba pārākums, par ko liecina arī rezultāts 4:1 (2:0; 2:0; 0:1).

Spēles labākie spēlētāji Ervīns Muštukovs („Dinamo Juniors”) un Ņikita Remezovs (Baltkrievija) saņēma balvas no LHF sponsora „Sports Lukss”, kuras pasniedza Sergeja Žoltoka piemiņas fonda līdzdibinātājs Baltkrievijas tirdzniecības centra direktors Aleksandrs Rivkins.


„Dinamo Juniors” galvenais treneris Leonīds Beresņevs, treneris Juris Opuļskis. Sastāvs: Vārtsargi: 39 Ervīns Muštukovs; 85 Nikolajs Žukovs.
1. maiņa: 23 Ričards Birziņš, 2 Mārtiņš Gipters (C ), 22 Toms Hartmanis, 21 Armands Bērziņš, 7 Jānis Straupe.
2. maiņa: 24 Aleksandrs Galkins, 4 Krišs Kupčus, 20 Koba Jass, 87 Toms Tiļļa, 19 Kristiāns Pelšs.
3. maiņa: 13 Maksims Širokovs, 15 Jānis Bullītis, 28 Miks Lipsbergs, 9 Henrijs Uzraugs, 91 Vladislavs Dobreņkijs
4. maiņa: Rolands Gritāns

Baltkrievijas U-20 izlases galvenais treneris Vasīlijs Spiridonovs, treneris Pavels Perepehins. Sastāvs:

Vārtsargi: 1 Staņislavs Artinskijs („Junior”), 20 Dmitrijs Volkovs („Khimvolokno Mogilev”).

Aizsargi: 17 Aleksejs Sadoviks („Khimik Novopolotsk”), 5 Sergejs Bogoleiša („Neman Grodno”), 4 Konstantīns Žoludevs („Khimik Novopolotsk”), 7 Jevgēnijs Nogačevs ( „Shakhter Soligorsk”), 12 Mihails Horomando („Gomel”), 22 Denis Korotkevičs („Vitebsk”), 8 Vjačeslavs Rajcovs („Khimvolokno Mogilev”), 13 Oļegs Jevenko („Khimvolokno Mogilev”).

Uzbrucēji: 18 Vjačeslavs Makrickijs („Shinnik Bobruisk”), 23 Jegors Stepanovs („Vitebsk”), 16 Aleksandrs Kačans („Gomel”), 9 Aleksandrs Semočkins („Keramin”), 3 Aleksandrs Maļavko („Neman Grodno”), 24 Sergejs Maļavko („Neman Grodno”), 19 Artjems Mentjuks („Khimik Novopolotsk”), 10 Ņikita Remezovs („Neman Grodno”), 11 Romāns Maļinovskijs („Gomel”), 21 Nikolajs Suslo („Gomel”), 14 Aleksandrs Obuhovskis („Vettalurg Zhlobin”), 15 Dmitrijs Maculevičs („Gomel”).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV