Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

„RA Motosport” sastāvā rallijā „Kurzeme” startēs Švedas/Sakalauskas un Priedītis/Vitkovskis

Baiba Zvaigzne, 28.08.2009. 08:56

Rallijā „Kurzeme”, kas notiks šajā nedēļas nogalē Liepājā, startēs arī „RA Motosport” rallijkomanda. Tās mērķis – cīnīties par labāko trijnieku visās Latvijas čempionāta ieskaites kategorijās – 2WD, N4 un komandu vērtējumā.
„RA Motosport” sastāvā rallijā „Kurzeme” startēs Švedas/Sakalauskas un Priedītis/Vitkovskis

N4 klasē „RA Motosport” komandas godu jau trešo reizi šosezon aizstāvēs Lietuvas ekipāža Vītautas Švedas/Žilvinas Sakalauskas, kuri startē N4 kategorijā ar Mitsubishi Lancer Evolution IX automobili. Lietuvietis noteikti ir viens no ātrākajiem rallija braucējiem Baltijas valstīs un to apliecina arī viņa iekļūšana jauno rallija talantu konkursa „Pirelli Star Driver” Eiropas finālā. Iepriekšējie divi Latvijas čempionāta posmi Švedam gan nebija veiksmīgi, jo ziemas rallijā Lietuvā Vītautas piedzīvoja avāriju, esot līderis, savukārt „BTA Rally Talsi” izstājās pēdējā ātrumposmā turbīnas defekta dēļ. Švedas allaž bijis ātrs rallijā „Kurzeme” un pēdējos četrus gadus – sākot no 2005. gada – šajā rallijā allaž finišējis labāko trijniekā N4 klasē. Pie uzvaras gan lietuvietis nav ticis ne reizes, tādēļ centīsies to izdarīt šogad.

Otra „RA Motosport” ekipāža – Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis, kas startēs 2WD klasē, uz starta izies jau vismaz kā Latvijas čempionāta bronzas medaļnieki. No otrās vietas ieguvējiem Jāņa Fārenhorsta/Ingara Smaiža viņus šķir četri, bet no čempionāta līderiem Zigurda Kalniņa/Ģirta Dombrovska – pieci punkti. Priedītis/Vitkovkis „Kurzemes” rallijā startēs ar Renault Clio automobili.

Komandu vērtējumā “RA Motosport” šobrīd ieņem stabilu trešo vietu ar 23 punktiem un tās uzdevums ir cīnīties par vietu labāko trijniekā arī rallijā “Kurzeme”. Čempionāta kopvērtējumā pastāv tikai teorētiska iespēja, ka “RA Motosport” šogad varētu palikt bez godalgas.

Viens no „RA Motosport” rallijkomandas dibinātājiem Raimonds Strokšs jau otro sacīksti pēc kārtas pilota amatu nomainījis pret sacensību rīkotāja darbu. Raimonds bija iepriekšējā Latvijas rallija čempionāta posma „BTA Rally Talsi” rīkotājs, bet šoreiz rallija „Kurzeme” ietvaros organizēs auto veiklības sacensības.

„RA Motorsport” komandas ģenerālsponsors ir „Apdrošināšanas sabiedrība BTA”, bet sponsori – „SC Grupa”, būvfirma „ST Baltic Group”, „Kubs E”, „Swecon” un „Autogarant”.

Foto: Fotoaģentūra "4rati"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV