Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Sestdien Mūsā jauns Folkreisa dalībnieku rekords

Viesturs Saukāns, 11.09.2009. 11:27

Rīt, 12. septembrī pl. 11:00 sporta kompleksā Mūsa līdz ar Latvijas un Baltijas čempionāta posmu autokrosā notiks arī LAF Folkreisa debijas sezonas sestā sacīkste. Folkreiss nepārprotami turpina attīstību, jo kārtējā sacensībā tiks labots startējošo dalībnieku skaita rekords. Pirms divarpus mēnešiem dzimušais sporta veids pulcēs jau 15 dalībniekus.
Sestdien Mūsā jauns Folkreisa dalībnieku rekords

Jāatzīmē, ka šo sacīksti mehāniķa un konsultanta lomā aizvadīs iepriekšējo trīs cīņu uzvarētājs Juris Sirko no Jūdažiem. Viņš koncentrēsies komandas biedru jūdažnieka Andra Stulpiņa un cēsinieka Edgara Kudura tehnikas uzraudzīšanai, bet laikā pirms un pēc sacīkstēm jau sācis gatavot jaunu tehniku – VW Golf III. Savukārt viņa līdz šim izmantotā Mazda 323 jau atradusi jaunu saimnieku – Mūsā ar to startēs Dobeles puses braucējs Lauris Lielais. Viņam krosa tipa sacīkstes nav svešas, jo viņš guvis pieredzi Jāņa Bogdanoviča Eiropas čempionāta D-1 mašīnas gatavošanā.

Minētajam Edgaram Kuduram jauna mašīna – sagatavots spēcīgs Opel Corsa automobilis, apgādāts ar divu litru dzinēju. Šis auto ar pareizu tā pilotēšanu var izrādīties ļoti konkurētspējīgs. Ar citu mašīnu – Opel Kadett – trasē plāno doties siguldietis Edgars Diļevka. Viņš ar šo auto savulaik startēja Latvijas autokrosa čempionātā. Nu laiks vēsturiskajam auto atdzimt! Starp citu, līdz ar Sirko nestartēšanu Diļevka un Stulpiņš kļūs par vienīgajiem LAF Folkreisa dalībniekiem, kuri startējuši visās Latvijas Folkreisa sacīkstēs.

Favorītu šajā sacīkstē grūti noteikt. Iespējams, neveiksmju sērijai būs ticis pāri pirmo divu Folkreisa sacīkšu uzvarētājs Jevgēnijs Bergs ar savu BMW. Pēc divām uzvarām Ropažos un Smiltenē rencēnietim nav veicies – vienā sacīkstē viņš nevarēja piedalīties, bet divās piedzīvojis tehnikas problēmas.

Iepriekšējā sacīkstē Smiltenē-2 daudzsološi debitēja Jānis Nikels no Strenčiem. Ja ne pusass defekts fināla pirmajā līkumā, Jānis droši pretendētu uz pjedestāla pozīciju. Savukārt Mūsas līdzenajā trasē var izcelties šosejas un kartinga speciālists Edgars Vītols no Carnikavas. Interesanti, ka Mūsā uz starta gatavojas atgriezties savulaik daudzas sezonas krosā pavadījušais veterāns rīdzinieks Vilnis Uzraugs. Viņš startēs ar ne mazāk pieredzējušu ZAZ-Tavria automašīnu, ar kuru Latvijas čempionātā daudzas uzvaras guva brāļi Uģis un Ivo Traubergi.

Viens no favorītiem noteikti būs valmierietis Sandis Melngāršs. Iespējams, viņš un komandas biedrs Mikus Rozītis aizvadīs eksperimentu, startējot abi ar vienu mašīnu. Tiesa, vēl pēdējās stundās pirms sacīkstes tiek veikti izmēģinājumi, vai automašīna spēs izturēt dubultu slodzi.

Mūsā Folkreisā redzēsim vairākus debitantus. Ar BBS Autocentra Mazda 626 startēs rīdzinieki Gatis Oškāja un Oskars Veinbergs. Ar Ulda Andersona līdz šim izmantoto VW Golf I cīņā dosies cits saldenieks un šīs sacīkstes vienīgais Kurzemes pārstāvis Jānis Stepiņš. Pirmo reizi uzreiz trīs sportistu pārstāvniecība Latvijas reģionu cīņā būs Zemgales novadam – bez minētā Laura Lielā uz starta stāsies Tukuma puses pārstāvis Aigars Zandbergs un kartingā pieredzējušais jelgavnieks Jānis Gasparovičs.

Ieteikums skatītājiem, kuri gatavojas iegādāties biļetes tribīnēs par Ls 5. Tā kā Folkreisa sacīkste norisināsies ovālā pie starta zonas, sacīksti labāk vērot no pirmā pagrieziena ārmalas uzkalniņiem! Un būs ko redzēt, jo 15 dalībnieki veidos divas kvalifikācijas grupas, kas nozīmē, ka no vienas starta līnijas startēs uzreiz astoņas automašīnas! Pirmajam pagriezienam (turpat arī Džokera aplis) jābūt intriģējošam!

LAF Folkreisa rangs pirms sestdienas sacīkstes: http://www.autocross.lv/Rezultati/Folkreiss/2009%20FR-Rangs.html

LAF Folkreisa dalībnieku saraksts Mūsas sacīkstei: http://www.autocross.lv/Rezultati/Folkreiss/Pieteikumi/2009%20FR-6%20Musa.html

FOTO: Folkreisa cīņas (Foto: www.autocross.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV