Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Noslēgusies 2009. gada Latvijas čempionāta ENDURO sezona

Agnese Evarsone, 05.10.2009. 09:27

3. un 4. oktobrī Madonas rajona Liezērē norisinājās Latvijas un Baltijas čempionāta enduro noslēdzošais posms. Spītējot lietum un aukstajam laikam, sacensībās piedalījās 62 sportisti, startējot 5 dažādās čempionāta ieskaites un 10 LaMSF Kausa izcīņas klasēs.
Noslēgusies 2009. gada Latvijas čempionāta ENDURO sezona

Divu dienu garumā sportisti demonstrēja savu pieredzi un brauktprasmi Liezēres apkārtnes pļavās, kuras pēc rudenīgajām lietavām bija pārvērtušās neizbraucamu dubļu lāmās. Jau pēc pirmajiem apļiem motociklus un arī pašus braucējus klāja milzīga dubļu kārta, kas tālākās sacīkstes padarīja par izturības pārbaudes paraugstundu. Diemžēl ne visiem pietika spēka šādos ekstremālos apstākļos tikt līdz finišam, un vairāki sportisti no sacensībām izstājās. E1 klases braucēja Edgara Siliņa un Senioru klases pārstāvja Arvja Bumbiera, kā arī vairāku citu sportistu izstāšanās iemesls meklējams problēmās ar mototehniku, jo enduro tāpat kā citos motoru sporta veidos, nepietiek tikai ar sportista spēku un izturību, svarīga ir arī mototehnikas sagatavotība, kas bieži ir uzvarētāja noteicošais faktors. Otrajā sacensību dienā papildus grūtības sagādāja nepārtrauktais lietus, kurš jau tā slapjo trasi pārvērta vēl smagākā, motociklu iebrauktās risas un grāvjus piepildot ar ūdeni. Bet neraugoties uz visām grūtībām sacensības noritēja veiksmīgi un vairāki sportisti tika pie uzvaras kausiem.

Latvijas čempionāta ieskaitē E1 klasē abu dienu kopvērtējumā šoreiz labākais Kristaps Bajārs no Valdlauču motokluba, E2 klasē Lauris Ermanis no Motosports Racing team, E3 klasē Jānis Baunis jun. no kluba Moto A-Z , Senioru klasē Ivars Telle no motokluba Moto A-Z , bet Kvadru Open klasē Mārtiņs Bernards arī no Moto A-Z kluba. LaMSF Kausa izcāņā Hobiju klasē pirmais Jurijs Žižkuns klubs Moto A-Z, Rallija klasē Ģirts Dubavs no motokluba apPasaule, Veterānu klasē lietuvietis Ričardas Dounelavičius, C klasē Gatis Megris klubs Moto A-Z, un Kvadru ATV klasē pirmais igaunis Tanel Veerpalu.


Latvijas čempionāta enduro Liezēras posma pirmais trijnieks:

E1 klase:
1.Kristaps Bajārs;
2.Toms Avens;
3.Madars Pureklis;

E2 klase:
1.Lauris Ermanis;
2.Kristians Evarsons;
3.Dainis Dambergs;

E3 klase:
1.Jānis Baunis jun.;
2.Jānis Rasmanis;
3.Sandris Kļaviņš;

Senioru klase:
1.Ivars Telle;
2.Zigurds Millers;
3.Pēteris Sliede;

Kvadru Open klase:
4.Mārtiņš Bernards;
5.Jānis Zaķis;
6.Krists Daugaviņš;



LaMSF kausa izcīņa endurokrosā:

Hobby klase:
1.Jurijs Žižkuns;
2.Jānis Vanags;
3.Juris Deičmanis;

C klase:
1.Gatis Megris;
2.Ģirts Kehris;
3.Mārtiņš Ārstenieks;

Veterānu klase:
1.Ričardas Dounelavičius;
2.Jānis Levinskis;
3.Vilnis Jenčs;

Rallija klase:
1.Ģirts Dubavs;
2.Igaris Gintautas;

Kvadru ATV 4x4 klase:
1.Tanel Veerpalu;
2.Kārlis Soika;
3.Artūrs Vēvers.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV