Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Ekipāžai Egle/Jerums debija ar WRC atnes uzvaru

Didzis Eiduks, 07.10.2009. 15:42

4. oktobrī norisinājās Latvijas rallija čempionāta pēdējais posms rallijs „Latvija – Kuldīgas rudens 2009”. Tieto Racing Team ekipāža Egle/Jerums jau priekšlaicīgi bija kļuvuši par Latvijas autorallija čempioniem N4 grupā un paziņoja,  ka pēdējo sacīksti aizvadīs ar Subaru Impreza WRC automobīli. Ar šo auto ekipāžai izdevās izcīnīt uzvaru A+ grupā, kā arī palīdzēt SEB Tieto apvienotajai rallija komandai kļūt par Latvijas čempionāta uzvarētājiem komandu ieskaitē.
Ekipāžai Egle/Jerums debija ar WRC atnes uzvaru

Lēmums īrēt WRC klases auto tika pieņemts pēdējā brīdī, līdz ar to gatavošanās rallijam notika lielā steigā un neziņā, jo ar šāda veida tehniku ekipāža nekad agrāk nebija braukusi. Egle/Jerums aizvadīja tikai vienu treniņu ar īrēto Subaru Impreza WRC, kurā nobrauca aptuveni 50km.  Auto bija 1999.gada WRC modeļa kopija, labā tehniskā stāvoklī, tomēr, ņemot vērā rallija tehnikas progresu kopš WRC klases ieviešanas, ievērojami vājāks nekā jaunāki WRC modeļi. 

Šoreiz laika apstākļi bija viens no faktoriem, kas ieviesa korekcijas rezultātos, jo pielijuši un slidenā trase lika sportistiem daudz precīzāk veikt ātrumposmus.  Skatītāji gaidīja Egles/Jeruma dueli ar spēcīgo Vasaraudža/Spredža ekipāžu, kas brauca ar Mitsubishi Lancer WRC auto.  Tomēr, Egle/Jerums sacīksti aizvadīja piesardzīgi, aprodot ar viņiem nepierasto tehniku. Savukārt, Ivars Vasaraudzis kļūdījās un izslīdēja no trases jau pirmajā ātrumposmā.  Rezultātā Egle/Jerums noturēja iegūto pārsvaru līdz pat rallija finišam, izcīnot pirmo vietu A+ ieskaitē.

„Rallija dienas pirmajā pusē diemžēl mūsu tehnika valdīja pār mani, nevis es pār viņu. Centos ar katru nobraukto kilometru adoptēties pie iespējas braukt ātrāk. Tikai dienas otrajā pusē sajutu, ko spēj Subaru Impreza WRC, kas attiecīgi ļāva mūsu ekipāžai izcīnīt 1.vietu A+ grupā. Sajūtas un emocijas tiešām fantastiskas, jo sezonas noslēgums ir izdevies godam” tā Aivis Egle.

Ar lielisku rezultātu noslēgusies Latvijas čempionāta sezona SEB Tieto apvienotajai rallija komandai.  Komanda izcīnīja 1.vietu rallijā „Latvija – Kuldīgas Rudens 2009” un pateicoties lieliskajam abu ekipāžu Egle/Jerums (Tieto Racing team) un Vorobjovs/Zicāns (SEB līzings rallija komanda) sniegumam visā sezonas garumā arī pārliecinoši uzvarēja 2009.gada Latvijas autorallija čempionāta sezonas kopvērtējumā.

Ekpāžu Egle/Jerums atbalsta: Tieto, Prospeed, Būvfirma Vītoli u.c.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV