Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

14 pretendenti uz četriem autokrosa čempiontituliem

Viesturs Saukāns, 09.10.2009. 14:33

Svētdien, 11. oktobrī pl.11:30 Brenguļu autotrasē pie Valmieras sāksies Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais – sestais – posms. Sacīkstei izšķirošs uzdevums – jānoskaidro Latvijas čempioni visās četrās klasēs, jo līdzšinējie posmi nav sagādājuši priekšlaicīgus uzvarētājus ne 1600, ne 2000 Super, ne Open, ne B600 kategorijā. Teorētiski uz četriem Latvijas čempiontituliem kopumā joprojām pretendē uzreiz 14 sportisti! Čempionāta fināla drāmai asistēs arī Latvijas kroskartu čempionāta dalībnieki un, jau tradicionāli, Folkreiss.

Sezonas nogales drāmu pastiprina fakts, ka pēdējo dienu lietavas trasi padarīs īpaši sarežģītu un smagu. Tas nozīmē, ka mālainais segums būs pakļāvīgs ne tikai ātrākajam, bet visgudrākajam un savaldīgākajam katras klases dalībniekam.

1600: Četri pretendenti

Salonauto 1600 klasē uz uzvaru kopvērtējumā pretendē Andris Priedītis (Mārupe, Baltic Auto Parts), Edgars Galvanovskis (Lielvārde), Reinis Lilienšteins (Salacgrīva, s/k Salaca) un Andis Kļava (Lapmežciems). Tomēr reālākās iespējas sasniegt pirmo čempiona titulu karjerā ir vai nu Priedītim, vai Galvanovskim. Lai kļūtu par čempionu, Andrim būs nepieciešama vismaz trešā vieta, ja Edgars būs gatavs uzvarai pēdējā posmā. Lilienšteins vai Kļava var kļūt par čempionu tikai situācijā, ja abiem galvenajiem favorītiem pēdējais posms būs īpaši neveiksmīgs.

2000 Super: Trīs pretendenti

2000 Super klases kopvērtējuma vadībā nonācis Ainārs Kenigsbergs (Saldus, Būvfirma RRP). Viņa atrašanās prestižās klases galvgalī ir balva par prasmi regulāri sasniegt sacīkšu finišu un saglabāt aukstasinību situācijās, kad konkurenti piedzīvo avārijas un lauž savu tehniku. Pat, ja uzvaru sacīkstē gūs šā gada galvenais favorīts Jānis Spīķis (Rīga, Autosun), Kenigsbergam pietiks ar sesto vietu, lai kļūtu par čempionu. Taču jāņem vērā, ka uzvaras gadījumā un veiksmīgi sakrītot citiem apstākļiem par čempionu var kļūt arī pērnais vicečempions Mārtiņš Porietis (Aknīste, Indāres/EMU Skulte).

Open: Trīs pretendenti

Open klasē reālākais čempiontitula favorīts ir Raimonds Jerāns (Salacgrīva), kuram šogad ir iespēja kļūt jau par divkārtēju čempionu, pievienojot titulu pērnā gada sasniegtajam. Taču šādā situācijā viņš nedrīkst izkrist no vadošā piecinieka pēdējā posmā, jo Normunda Skribja (Engure) vai Jāņa Kozlovska (Ogre, Aleks Plus) uzvara šādā situācijā Jerānam neatstātu cerības uz čempiontitulu.

B600: Četri pretendenti

B600 bagiju klasē, kurai šogad pirmo reizi tiek aizvadīta cīņa par Latvijas čempiona titulu, galvenie uzvaras favorīti ir Ģirts Mūrnieks (Valmiera) un Ģirts Zīle (Sigulda). Visticamāk, viņi sadalīs titulu, taču prognozēt, kurš no viņiem būs labākais pēdējā posmā un kopvērtējumā – sarežģīti. Mūrniekam ir piecu punktu pārsvars pār Zīli, kas nozīmē, ka, ja Zīle sasniegs uzvaru Brenguļos, Mūrniekam, lai kļūtu par Latvijas čempionu pirmo reizi kopš 1996. gada, jābūt ne zemāk par otro vietu!

Ja tomēr abi vārda brāļi piedzīvo īpašas neveiksmes, izredzes uz uzvaru kopvērtējumā ir gan Renāram Vinokurovam (Liepāja), gan Aigaram Liškovskim (Baloži). Tomēr viņu tituls ir vairāk teorētiska nekā praktiska iespēja.

Kroskarti CK 125: jauns uzvarētājs

Pēdējās ziņas liecina, ka priekšlaicīgi Latvijas kroskartu čempiona titulu nodrošinājušais Ralfs Sirmacis pēdējā sacīkstē varētu nestartēt. Tas nozīmē, ka beidzot uzvara tiks kādam no viņa konkurentiem, jo Ralfs šogad uzvarējis visos iepriekšējos posmos. Iespējams, uzvara pēdējā posmā izšķirs vicečempiona nosaukuma likteni, jo ļoti sīva cīņa par otro vietu būs starp Dāvi Tobiasu (Ķeipene) un Otto Vočtavu (Ventspils).

Folkreiss: no diskiem pie „ruļļiem”!

Folkreisa cīnītāji aizvadīs jau septīto šīs sezonas sacīksti. Brenguļu lielā intriga – uz starta stāsies Mareks Dainis, kurš noteiktās aprindās zināms kā Baltijas viens no slavenākajiem dīdžejiem [Ex] da Bass. Viņš startēs vienā komandā ar Latvijas Folkreisa līderi Juri Sirko. Vēl viena nopietna intriga – Folkreisā debitēs bijušais Latvijas autokrosa un rallijkrosa čempions, savulaik spēcīgs rallija braucējs Agris Upītis, kurš, savukārt, sacīkstē dalīs mašīnu ar citu cēsinieku Edgaru Kuduru. Šī būs īpaša sacīkste, jo būs trīs sportistu dueti, kuri pārmaiņus startēs ar vienu mašīnu. Tas radīs interesantus rezultātus un sajukumu, noskaidrojot finālbrauciena dalībniekus un uzvarētājus.

Brenguļu autotrasē svētdien būs ko redzēt!

Latvijas autokrosa čempionāta un Latvijas kroskartu CK 125 čempionāta kopvērtējums šeit: http://www.autocross.lv/_rez.html

Informācija par autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa norisēm: www.autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV