Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Džensons Batons kļūst par F-1 pasaules čempionu

LETA, 19.10.2009. 10:55 | komentāri (1)

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta priekšpēdējā, 16.posmā - Brazīlijas "Grand Prix" izcīņā - svētdien uzvarēja "Red Bull" komandas austrāliešu braucējs Marks Vēbers, bet par šī gada pasaules čempionu priekšlaicīgi kļuva brits Džensons Batons, kurš finišēja piektajā vietā un kļuva pārējiem konkurentiem nesasniedzams.
Džensons Batons kļūst par F-1 pasaules čempionu

"Brawn GP" komandas braucējs šosezon līdz šim ir izcīnījis sešas uzvaras un čempionāta kopvērtējumā Batonam tagad ir 89 punkti, bet otrajā vietā esošajam "Red Bull" vienības vācu braucējam Sebastjanam Fetelam, kas svētdien finišēja ceturtajā vietā, vienu posmu pirms čempionāta noslēguma ir 74 punkti.

Otrajā vietā svētdien finišēja "BMW-Sauber" komandas poļu pilots Roberts Kubica, bet trešajā vietā ierindojās pagājušā gada pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no vienības "McLaren-Mercedes".

Savukārt vēl viens pretendents uz pasaules čempiona titulu pirms šī posma, Batona komandas biedrs Rubenss Baričello svētdien finišēja tikai astotajā vietā, līdz ar to viņš kopvērtējumā ar 72 punktiem atkrita uz trešo vietu.

29 gadus vecais Batons jau kopš šīs sezonas pirmā posma atradās kopvērtējuma vadībā, kad pirmajos septiņos posmos brits izcīnīja sešas uzvaras. Tomēr kopš tā laika Batons pārējos deviņos posmos nebija kāpis uz goda pjedestāla, tomēr pirmajos posmos iekrātais pārsvars bija pietiekošs, lai jau vienu posmu pirms čempionāta noslēguma nodrošinātu sev šī gada pasaules čempiona titulu.

"Mēs esam čempioni," uzreiz pēc finiša komandas "Brawn GP" radio dziedāja Batons. "Tas ir lielisks sasniegums, īpaši ņemot vērā pāris pēdējo nedēļu notikumus. Šīs bija neticamas sacīkstes - esmu pasaules čempions, mīļie! Kad pirms 21 gada es pirmo reizi apsēdos mašīnā, es nekad nebiju domājis, ka kļūšu par pasaules čempionu. Bet šodien mēs to izdarījām."

Savukārt Konstruktoru kausa izcīņā šogad uzvaru nodrošināja "Brawn GP" komanda, kurai pirms šīm sacīkstēm bija nepieciešams tikai viens punkts. "Brawn GP" kļuva par pirmo vienību, kas Konstruktoru kausa balvu ieguvusi jau savā debijas sezonā.

Šī gada pasaules čempionāta pēdējais posms notiks 1.novembrī Abū Dabi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV