Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

LAF atbalsta somu Ari Vatanenu FIA prezidenta amatam

LAF Preses dienests, 20.10.2009. 11:59

Šo piektdien, 23. oktobrī Parīzē norisināsies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) ģenerālā asambleja, kuras ietvaros notiks jauna prezidenta vēlēšanas. Savas kandidatūras FIA prezidenta amatam ir pieteikuši divi motoru sporta pasaulē pazīstami cilvēki – 1981. gada pasaules čempions rallijā, nesenais Eiropas Parlamenta deputāts, soms Ari Vatanens un bijušais Formula 1 Ferrari komandas direktors Žans Tods. Latvijas Automobiļu federācija šajās vēlēšanās atbalstīs Ari Vatanenu.

FIA ir viena no pasaules lielākajām un ietekmīgākajām nevalstiskajām organizācijām, kura vada un pārrauga gan visa veida autosportu, gan auto tūrisma un mobilitātes klubus. Organizācijas no 132 pasaules valstīm ir FIA biedri. FIA prezidenta vēlēšanās katrai valstij ir divas balsis – viena no sporta puses, otra - no auto klubiem (automobilistu un tūrisma klubi). Latvijā FIA sporta autoritāti pārstāv Latvijas Automobiļu federācija (LAF). Savukārt Latvijas Auto Moto biedrība (LaMB) darbojas FIA kā auto tūrisma un mobilitātes klubs.

Līdzšinējais FIA prezidents Makss Moslijs vadīja FIA 16 gadus un ir izpelnījies pretrunīgu reputāciju gan FIA iekšienē, gan globālajā automobilistu sabiedrībā. Abi jaunie kandidāti savās programmās min nepieciešamību padarīt FIA darbību caurspīdīgāku un demokrātiskāku. Ari Vatanens uz vēlēšanām dodas ar jaunu komandu, kamēr Žans Tods vēlas strādāt kopā ar lielu daļu esošā prezidenta Maksa Moslija cilvēkiem. Saspīlējumu priekšvēlēšanu kampaņai piedod neslēpts Maksa Moslija atbalsts Žanam Todam.

Dainars Dambergs, LAF prezidents: „Mēs labi apzināmies, ka mūsu LAF balss šajās vēlēšanās ir tik pat spēcīga, kā, piemēram, Vācijai vai ASV. Tāpēc ar lielu atbildības sajūtu vērtējām, kuru kandidātu atbalstīt FIA prezidenta amatam. Esam nolēmuši atbalstīt Ari Vatanenu, kura galvenais mērķis ir padarīt FIA par demokrātisku un caurspīdīgu automobilistu globālo organizāciju. Mēs piekrītam Vatanena pozīcijai, ka FIA nav privāts uzņēmums, bet gan milzīga nevalstiska organizācija, kura ir jāpārvalda demokrātiskā garā. Vienlaicīgi mēs paužam cerību, ka arī otra Latviju pārstāvošā organizācija LaMB atbalstīs demokrātiskās vērtības un savu balsi atdos somam Ari Vatanenam.”

Andris Berķis, LAF ģenerālsekretārs: „FIA ir laiks pārmaiņām! Makss Moslijs FIA vadīja 16 gadus visnotaļ autoritārā un tipiskas privātas organizācijas stilā. Tieši tāpēc ir jānāk cilvēkam, kurš pārstāv pretējas vērtības -- tikai tā ir iespējams nodrošināt ilgtermiņa attīstību. Daudzi cilvēki pasaulē FIA pazīst tikai caur F-1, bet šis sacensību seriāls ir viena neliela daļa no lielās FIA organizācijas. Raugoties no sporta vadības pozīcijām, dzenoties pēc biznesa ir aizmirsts pats pamats – auto sports. Esošā FIA sporta pārvaldes sistēma ir balstīta, manuprāt, uz ačgārnām vērtībām – talants ir otršķirīgs, visu izšķir tas vai jaunajam sportistam ir nauda, par kuru nopirkt vietu kādā komandā. Šī situācija ir jāmaina un Ari Vatanens ir paudis gatavību to darīt.”

„Mēs uzskatām, ka Ziemeļeiropas auto sporta un mobilitātes klubiem ir jāturas kopā un jāpauž atbalsts demokrātiskām vērtībām vienā no lielākajām pasaules nevalstiskajām organizācijām un, vienkārši, saviem kaimiņiem – somiem, kuri ir izvirzījuši Ari Vatanena kandidatūru. Tieši tāpēc mēs aicinām arī otru FIA biedru no Latvijas, LaMB, atbalstīt Ari Vatanenu par FIA prezidentu”, piebilst Andris Berķis

FIA Prezidenta vēlēšanas norisināsies Parīzē, piektdien, 23. oktobrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV