Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas U-20 hokeja izlase pārbaudīs spēkus ar Polijas U20

Vita Ļebedeva, 03.11.2009. 14:20

Otrdien, 3. novembrī, LHF informēja medijus par Latvijas U-20 hokeja izlases gatavošanos pasaules čempionātam, pārbaužu spēļu posmā.

Šovakar plkst. 17.15 un 4. novembrī plkst. 11:00, „Volvo Sporta Centrs” ledus hallē izlase aizvadīs koptreniņus uz ledus. Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Andrejs Maticins informēja, ka šobrīd kopā sapulcēti ir 80% no puišiem, kas arī brauks uz pasaules čempionātu. Protams, pamatsastāvu veido „Dinamo Juniors”, ir pieaicināti ir arī Liepājas hokejisti, no klubiem Zviedrijā, Francijā un Šveicē uz Latviju ir atlidojuši vairāki mūsējie hokejisti, ar kuriem arī tiks cītīgi strādāts. Savukārt Kanādā spēlējošie juniori pievienosies komandai tikai īsi pirms čempionāta.

Treneris A. Maticins uzsvēra, ka šobrīd spēlētājus var izdalīt trijās kategorijās: tie, kuri ir pilnveidojušies un patīkami pārsteidz trenerus; citi diemžēl stāv uz vietas; un spēlētāji, izlases kandidāti, kuriem dalība pārbaudes posmā ir kā avanss nākotnei. Vāja ir izlases vārtsargu pozīcija, ļoti daudz ir jāstrādā arī ar aizsargu zonu.

6. un 7. novembrī Polijā izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Polijas U20. Treneri īpašu uzmanību pievērsīs komandas psiholoģiskajai sagatavotībai. Spēļu momentu izspēle tiks veidota jau uz pasaules čempionāta modeļa, apzinoties, ka būs jācīnās ar hokeja elites pretiniekiem.

Andrejs Maticins uzsvēra: „Uz Kanādu gatavojamies ne tikai aizbraukt un uzspēlēt, bet gan arī palikt A grupā, lai mūs cienītu un uztvertu par pilnvērtīgu sāncensi!”.

Savukārt LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks informēja, ka darbi raisās ne tikai pie junioriem, bet gan visā bērnu un jauniešu hokejā kopumā. Pagājušajā nedēļā tika sapulcēti

U-17 izlases kandidāti, šobrīd jau ir atlasīti 30, daļa no kuriem nākamgad piedalīsies U-18 pasaules čempionātā Baltkrievijā. Arī U-18 izlase gatavojas pārbaužu spēļu posmam, bet par galvenā trenera A. Kļinšova palīgiem gan vēl tiek domāts.

LHF Sporta direktors Mārtiņš Pagodkins informēja, ka diemžēl katru gadu hokejistu paliek arvien mazāk. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, šogad divreiz vairāk hokejistu ir aizbraukuši spēlēt uz ārzemēm, bet samazinājās ārzemnieku skaits Latvijas hokeja turnīru ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV