Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Veiksmīgi startējuši jaunie Liepājas cīkstoņi

Mārtiņš Kozlovskis, 09.11.2009. 16:40

Sestdien, 7. novembrī, Liepājas Olimpiskā centra cīņu zālē norisinājās Liepājas Atklātais čempionāts grieķu-romiešu cīņas, kur uz sacensībām bija ieradušies sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas.
Veiksmīgi startējuši jaunie Liepājas cīkstoņi

Kopumā sacensībās bija pieteikušies 44 sportisti no visām trijām Baltijas valstīm. Sacensības norisinājās gan kadetiem, kur vecuma ierobežojums bija līdz 17 gadiem, kā arī pieaugušo konkurencē. Labāki sasniegumi bija jauniešiem, kur trīs zelta medaļas sešās svara kategorijās izcīnīja Liepājas sportisti.

Līdz 54 kilogramiem nepārspēts palika liepājnieks Kristaps Petrovs, savukārt, līdz 63 un virs 69 kilogramiem labākie bija, attiecīgi, Jevgēņijs Koļcovs un Artūrs Kambliks. Otro vietu līdz 42 kilogramiem izcīnīja Artūrs Vītols, savukārt, līdz 58 kilogramiem labākais bija Matīss Ozols. Vēl pie godalgotām vietām junioru vecumā tika Aivis Vangovskis (58 kg), Toms Ostelis (58 kg), Alvis Zabītis (63 kg), Igors Kuzmickis ( virs 69 kg) un Toms Treihlers (42 kg) – visiem godpilnās trešās vietas.

Pieaugušo konkurencē tik labi sasniegumu nebija, taču bez medaļām liepājnieki neizpalika. Otro vietu līdz 60 kilogramiem izcīnīja Toms Zāle, kas bija labākais sasniegums pieaugušo konkurencē. Pie trešajām vietām tika vairāki liepājnieki – Māris Štāls (60 kg), Kristaps Skaldis (74 kg) un Artis Ozols (84 kg).

Kopumā startus var uzskatīt kā veiksmīgus, turklāt, tie noteikti būtu bijuši vēl labāki, ja slimības dēļ sacensības nebūtu izlaiduši vēl divi labi Liepājas sportisti – Rērihs un Kalnakārklis, kuri bija vieni no galvenajiem favorītiem pieaugušo konkurencē.

Viens no sacensību organizatoriem Viktors Livdāns pastāstīja, ka šogad sakarā ar finansiāliem līdzekļiem čempionātam bija pieteikušies krietni mazāk dalībnieku, taču kopējais līmenis bija itin augsts, par ko liecina vairāku Latvijas Republikas čempionu līdzdalība sacensībās – Zjatkovs, Kuļikovs, Mihailovs un citi. Prieks arī par to, ka sacensībās kopumā startēja 12 Eiropas čempionāta dalībnieki, kas sacensības padarīja interesantākas un spraigākas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV