Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Latvijas U-20 būs jācīnās par elites grupas saglabāšanu

Vita Ļebedeva, 16.12.2009. 15:25

Latvijas Hokeja federācija 16. decembra valdes sēdē izvirzīja uzdevumu Latvijas U-20 izlasei pasaules čempionātam elites grupā Kanādā. Izlases galvenajam trenerim Andrejam Maticinam būs jācīnās par pērnā gada sasnieguma noturēšanu – palikšanu A grupā.

A. Maticins informēja valdes locekļus: „Šogad ir salīdzinoši labs uzbrukums, optimāla aizsardzība, tomēr vārtsargu jautājums ir ļoti jūtīgs.” Vēl rīt, 17. decembrī izlase aizvadīs savstarpēju treniņspēli Ozolniekos, pēc kuras tiks pieņemts lēmums par sastāvu. Bet pagaidām Maticins vēl nav nolēmis vai no Latvijas brauks 12 uzbrucēji un 8 aizsargi, vai arī 13/7. Kanādā mūsējiem pievienosies divi vārtsargi, kuri šobrīd spēlē ASV junioru līgās. Izpildīt uzdevumu būs grūti, jo mūsu pretinieki būs Kanādas, Slovākijas, ASV un Šveices juniori, tomēr puiši ir noskaņoti kaujinieciski, cerot arī uz atbalstu no mājām!

Latvijas U-20 izlase uz Kanādu izlidos 18. decembrī, plkst. 13:45 no Rīgas lidostas. Dažas dienas pirms pasaules čempionāta izlase vēl aizvadīs divas pārbaudes spēles 21. decembrī ar Krieviju, bet 23. decembrī ar Austrijas junioriem.

Valdes sēdē piedalījās arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš pauda: „Prieks izlasei pulcēties kopā. Treniņi tika aizvadīti ļoti labā garastāvoklī, jo puiši apzinās, ka šajās dienās atkal varēs kopā spēlēt savu līdzjutēju priekšā.”

Sēdē tika izskatīts arī jautājums par Sergeja Naumova dalību Olimpiskajās spēlēs. LHF prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra: „Ir nesaprotama mediju ažiotāža par vārtsargu nozīmēšanu spēlēm ar Dāniju. Mēs ļoti cienām Sergeju un domājam par viņa spēlēšanu kādā konkrētā klubā, lai pirms Olimpiskajām spēlēm viņš gūtu spēļu pieredzi šajā sezonā.”

Savukārt Oļegs Znaroks vēl piebilda: „Visi apzinās, ka uzvara Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā ir liels Sergeja Naumova nopelns. Tāpēc šobrīd nav nepieciešamas diskusijas par viņa braukšanu vai nebraukšanu uz Vankūveru! Aicinu sabiedrību just mums līdzi, nevis radīt liekus satraukumus.”

LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks informēja valdi par Latvijas U-18 izlases gatavošanos pasaules čempionātam, uzsverot „Šis ir pirmais gads, kad sākām agru, bet ļoti pārdomātu gatavošanos pasaules čempionātam. Ļoti pozitīvi ir tas, ka jauno spēlētāju vidū ir spēcīga konkurence. Priecē, ka varam pakāpeniski pārbaudīt gan Latvijas klubu spēlētājus, gan ārzemēs.”

Rīt, 17. decembrī Latvijas U-18 izlase dosies uz Minsku, lai pārbaudītu spēkus ar Baltkrievijas jauniešiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV