Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Somijā notiks Eiropas kausa ziemas vindsērfingā 2010 atklāšana

Laura Komisare, 04.01.2010. 09:20

Eiropas kausa ziemas vindsērfingā 2010 pirmais posms norisināsies no 8. līdz 10. janvārim Somijā, Lappenranta, Rauha. Ziemas burāšanas sacensības ”WWEC 2010 SaimaaGardens” pulcēs labākos ziemas vindsērfinga braucējus no Eiropas un iespējams arī no pārējām pasaules malām, jo piedalīšanās EK ir iespējama ikvienam interesentam.

Līdz ar WWEC 2009 (Eiropas kauss ziemas vindsērfingā 2009) tika aizsākta jauna tradīcija, kas pulcēja Eiropas ziemas vindsērfinga braucējus augsta līmeņa sacensībām 2 disciplīnās – kurss un slaloms. Pagājušajā gadā 49 dalībnieki sacentās četros WWEC 2009 posmos un titulus abās disciplīnās izcīnīja Jānis Preiss no Latvijas.

Šogad winterwindsurf.com komanda kopā ar vietējiem organizatoriem ir ieplānojusi 5 pasākumus 4 valstīs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Ir iecerēts pulcēt vēl vairāk dalībniekus un iesaistīt vairāk potenciālos ziemas vindsērfinga braucējus, jo katrā WWEC 2010 pasākumā, sadarbībā ar ledus dēļu ražotāju Hiberna, tiks nodrošināta testu zona, kur ikviens interesents varēs izmēģināt savus spēkus ziemas vindsērfingā.

Pirmais Eiropas kausa ziemas vindsērfingā 2010 pasākums šogad, WWEC 2010 SaimaaGardens, notiks uz Saimaa ezera, apmēram 250 km no Helsinkiem. Treniņu braucieni, aprīkojuma sagatavošanas darbi, reģistrācija sacensībām sāksies jau piektdien, 8.janvārī. Pirmais iespējamais starts tiek paredzēts sestdien, 9.janvārī plkst. 10. Šis solās būt iespaidīgs pasākums, kur papildus notiks arī kaitborda sacensības kopā ar Club Overpower no Sanktpēterburgas, lieliska vakara programma, daudz skatītāju un demo braucieni.

Sacensību nolikums un sacensību programma ir publicēta WWEC 2010 oficiālajā mājas lapā www.winterwindsurf.com.

Pasākuma galvenie atbalstītāji: SaimaaGardens, Rautio Sports, Outdoorpoint, Airice.fi un Hiberna

Saimaa Gardens – atpūtas un tūrisma centrs Somijā www.joutsenmaa.fi
Hiberna – ziemas vindsērfinga ledus dēļu ražotājs www.hiberna.lv
Rautio Sports – vadošais serf un kaitboarda inventāra importētājs Somijā www.rautio.fi/sports/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV