Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Folkreisā Raunā uzvara mājiniekam Vecgailim

Viesturs Saukāns, 18.01.2010. 14:50

Sestdien „Raunas Bruģakmens” trasē pie Raunas notika LAF Folkreisa Ziemas kausa 2. posms. Uzvaru sacīkstē 16 dalībnieku konkurencē guva vietējais sportists Artūrs Vecgailis, aiz sevis atstājot kopvērtējuma līderi un pirmā posma uzvarētāju jelgavnieku Artūru Bāriņu un vēl vienu Raunas braucēju Armandu Zariņu. Komandu vērtējumā labākā Raunas Bruģakmens vienība, bet junioru duelī ar Eviju Vītolu uzvaru guva Sandis Džeriņš. Autokrosa nacionālajā klasē uzvara valmierietim Andim Vanteram.
Folkreisā Raunā uzvara mājiniekam Vecgailim

Sešu kvalifikācijas braucienu sēriju lieliski uzsāka cēsnieks Ritvars Kārkliņš, kurš tika uzskatīts par vienu no uzvaras pretendentiem. Taču tehnikas defekts kvalifikācijas beigās ļāva ieņemt tikai trešo vietu finālbrauciena startā. Priekšā nokļuva Vecgailis un Zariņš. Fināla startā uzvarēja Kārkliņš, taču jau atkal neveiksme – pirmajā pagriezienā Ritvars ielidoja kupenā un izstājās. Rezultātā galvenajam favorītam sacīkstē tikai desmitā vieta. Artūrs Vecgailis nokļuva pārliecinošā vadībā un izcīnīja uzvaru, kas bija viņa otrais panākums trīs sacīkstes garajā Folkreisa karjerā.

Perfektu finālbraucienu pēc neveiksmīgas kvalifikācijas aizvadīja pirmā posma uzvarētājs Artūrs Bāriņš. Viņš finālā iekļuva tikai ar B fināla palīdzību un startēja no pēdējās starta vietas. Cīņasspars ļāva Bāriņam nokļūt otrajā vietā, kas neveiksmei nolemtu sacīksti padarīja par veiksmīgu un kopvērtējuma līderpozīciju nostiprinošu. Trešajā pozīcijā finišēja Armands Zariņš, kuram šī bija tikai otrā sacīkste Folkreisā.

Sešiniekā iekļuva arī sacensību viens no galvenajiem rīkotājiem Mārtiņš Lapsa (Katlakalns), kā ar dienas pārsteigums – Ritvars Bendziks (Bērze), kuram šī bija ne tikai pirmā Folkreisa sacensība, bet pirmā autosporta pieredze mūžā. Sestā vieta labākajam no junioriem Sandim Džeriņam (Vecpils).

LAF Folkreisa Ziemas kausa kopvērtējumā līderis ar 37 punktiem ir Bāriņš. Seko Lapsa ar 30 un Vecgailis ar 29 punktiem. Šķiet, šis trio arī gatavojas sadalīt kopvērtējuma uzvaru savā starpā. Komandu vērtējumā neveiksmīga sacīkste izvērtās Folkreisa Fabrikas braucējiem: labākais izrādījās Juris Sirko, sasniedzot septīto vietu. Līdz ar to Raunas Bruģakmens vienība (Vecgailis, Zariņš, Lapsa) ieguva pamatīgu pārsvaru punktu ziņā: 65:40. Junioru vērtējumā, kurā pagaidām startējuši divi dalībnieki, 40 punkti Sandim Džeriņam, 17 – Evijai Vītolai. Pirmās dāmas starts Folkreisā nebija veiksmīgs: skarbai pieredzes gūšanai braukšanas ziņā sekoja motora defekts un izstāšanās vēl pirms finālbraucieniem.

Nacionālās klases cīņās pulcējās Latvijas autokrosa čempionāta dalībnieki. Uzvaru guva valmierietis Andis Vanters, pārspējot Andi Kļavu no Lapmežciema un Māri Rusmani no Priekuļiem.

Lai arī „Raunas Bruģakmens” trase debitēja kā LAF sankcionētu sacensību mājvieta, sacīkste bija sarīkota lieliski, ar entuziasmu un izdomu. Rīkotājiem talkā nāca kompānijas „Raunas Bruģakmens”, auto noma un serviss „Malek” un būvtehnikas noma „Storent”. Starp citu, skatītājiem bija iespēja balsot par labāko vai atraktīvāko sportistu. Sīvā cīņā ar uzvarētāju Vecgaili par skatītāju simpātijas balvas ieguvēju kļuva Jānis Nikels.

Nākamais posms paredzēts 30. janvārī Brenguļos, taču tā norise būs atkarīga no laika apstākļiem. Informācija par gaidāmajām un notikušajām sacīkstēm, rezultāti un apraksti: www.autocross.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV