Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Skijorings Cēsīs kļuvis par tradīciju

Jolanta Vaido-Zālīte, 26.01.2010. 09:34

6. un 7. februārī, jau astoto gadu pēc kārtas pieckārtējais pasaules čempions motokrosā ar blakusvāģiem Artis Rasmanis aicina uz  tradicionālajām sacensībām skijoringā Cēsīs.
Skijorings Cēsīs kļuvis par tradīciju

6. februārī plkst. 10.00 visi, kuri ieplānojuši atpūtu ģimenes vai draugu lokā, aicināti uz  Cēsu pilsētas stadionu, kur  notiks skijoringa sprints ar stiprākajiem skijoringistiem. Skatītāji varēs vērot sacensības piecās klasēs. Vienā klasē startēs aptuveni divdesmit piecas ekipāžas. Priekšbrauciena ilgums trīs apļi, pusfinālā pieci, finālā septiņi apļi. Pēc skijoringa sprinta notiks kvadaraciklu un ATV sacensības pēc tādas pašas formulas, kas solās būt ne mazāk aizraujošas. Kā pastāstīja Artis Rasmanis, kurš arī piedalīsies visās skijoringa klasēs un ziemas motokrosā ar kvadraciklu, sacensības būs interesantas gan lieliem, gan maziem, jo tajās plānotas spraigas cīņas,ne tikai Latvijas izcilāko skijoringistu priekšnesumos, bet arī sportistu no Igaunijas un Holandes iesaistīšanās cīņā par uzvarām.

Savukārt 7. februārī  Amatas novada Uplandos norisināsies Latvijas Republikas čempionāta skijoringā piektais posms, kas šogad būs pēdējais, tātad izšķirošais. Čempionātā piedalīsies  astoņas skijoringa klases, motokross solo motocikliem bez un ar radzēm, kvadracikliem un ATV. Sacensību sākums plkst. 10.00.

Iepriekšējos gados tieši Latvijas čempionāta Cēsu posms pulcēja vislielāko dalībnieku skaitu.

Kā katru gadu, arī šogad sacensības abas dienas vadīs Ģirts Timrots.

Skijorings ir ziemas sacensības, kurās piedalās ekipāžas- sportisti ar motocikliem un slēpotāji, kuri turas aiz motocikla piestiprinātā auklā, attīstot ātrumu līdz pat 120km/h. Tās notiek brīvā dabā, uz sniega seguma trasē, izmantojot  mērenu reljefu..

Pasākuma galvenie sponsori: Rasmanis & Dankers, SEB, Valvoline, Cēsu novada dome, Redbull, oficiālais Škoda pārstāvis Latvijā Karlo motors, Taipans.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV