Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Cēsu Olimpiskais centrs dod iespēju slēpot ikvienam

Ieva Karlsberga, 02.02.2010. 12:43

Cēsu Olimpiskā centra apsaimniekotajā Priekuļu slēpošanas - biatlona kompleksā ik dienu kopā ar Latvijas nacionālo slēpošanas un biatlona izlašu dalībniekiem slēpo līdz pat 300 ziemas sporta aktivitāšu cienītāji.

Bagātā sniega sega un trašu pieejamība šogad devusi iespēju slēpot ne tikai profesionāļiem, bet mudinājusi arī tos, kuriem slēpes bija noliktas pagrabā vai nekad nav bijušas. Tā ik dienu Priekuļu slēpošanas - biatlona trasē pulcējas vairāki desmiti un pat simti slēpotāji. Cēsu Olimpiskais centrs bez maksas nodrošina slēpošanas iespējas līdz deviņiem vakarā. Šo iespēju izmanto ne tikai cēsnieki, bet arī apkārtējo novadu un pilsētu iedzīvotāji. Kompleksā pieejamas dažādu garumu un sarežģītības trases sākot no 400 metriem līdz pieciem kilometriem. Slēpot iespējams gan klasiskajā stilā, gan slīdsolī. Brīvdienās no plkst.10.00 līdz 18.00 darbojas slēpju noma.

Priekuļu slēpošanas - biatlona kompleksā, kas 2003.gadā ieguvusi nacionālās sporta bāzes statusu, gan vasarā, gan ziemā trenējas Latvijas slēpošanas un biatlona izlašu dalībnieki, olimpieši, Cēsu, Madonas, Alūksnes, Siguldas un Aizkraukles sporta skolu audzēkņi.

Kompleksā regulāri notiek valsts un vietējā mēroga čempionāti, tautas sacensības, noticis arī Eiropas čempionāts vasaras biatlonā. Šoziem Cēsu Olimpiskais centrs piedāvā visiem interesentiem pievarēt 100 km uz slēpēm, piedaloties sacensībās Priekuļi Loppet. Vairāk par aktivitātēm kompleksā skatīt šeit.

Priekuļu slēpošanas - biatlona kompleksa darbību nodrošina Cēsu Olimpiskais centrs, kas dibināts 2002.gadā un tā galvenais darbības virziens ir atpūta, kultūra, sports, sporta pasākumu organizēšana profesionāļiem un amatieriem atklātās vai slēgtās sporta bāzēs. Tā pamatkapitāls ir LVL 50 000, kapitāldaļu turētāji ir Cēsu un Priekuļu novadu pašvaldības un Latvijas Olimpiskā komiteja. Cēsu novada domei pieder 20%, Priekuļu novada domei un Latvijas Olimpiskajai komitejai katrai pieder pa 40% no sabiedrības pamatkapitāla. Bāzes uzturēšana tiek finansēta no kapitāldaļu turētāju ieguldījumiem, piešķirtajiem valsts un piesaistītajiem projektu līdzekļiem. Tā piemēram, 2009.gadā Cēsu Olimpiskais centrs pabeidza bāzes labiekārtošanas projektu, kuram tika piesaistīti 200 000 LVL no LR Aizsardzības ministrijas. Projekta ietvaros tika iegādāti pieci sniega ražošanas lielgabali, izveidots dīķis mākslīgā sniega ražošanai, iegādāta tehnika trašu gatavošanai, izbūvēts stāvlaukums, tiltiņš pāri Vaives upei, malkas šķūnītis, rekonstruēts asfalta segums, atjaunoti šautuves mērķi un paveikti citi bāzes labiekārtošanas darbi.

Cēsu Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Gunārs Dumbris informē, ka bāzes minimālās uzturēšanas izmaksas ir 26 000 latu gadā. Lai nodrošinātu bāzes attīstību, nepieciešami papildus līdzekļi. Tāpēc tiek izskatīta iespēja no bāzes apmeklētājiem iekasēt simbolisku maksu.

Papildu informācija:

t. +371 64121677; 26469249

ieva.karlsberga@dome.cesis.lv

www.cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV