Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Slēpošanas maratons Vietalvā izaicina rūdītus slēpotājus

Rita Birkenfelde, 04.02.2010. 12:05 | komentāri (1)

Svētdien, 14. februārī, tiks atklāts „Virši A” slēpošanas maratons. Pirmais posms norisināsies Vietalvā, un starts tiks dots „Mailes” stadionā. Savus spēkus varēs pārbaudīt Slēpošanas maratonā (30 km) un Tautas distancē (15 km). Slēpošanas maratonus organizē Igo Japiņa sporta aģentūra sadarbībā ar distanču slēpošanas profesionāļiem Arvīdu Pīpkalēju (sporta klubs „Vietalva”) un Raimondu Dombrovski („Vanagkalns”). Piedalīties slēpojumā var jebkurš, sākot no 10 gadu vecuma.
Slēpošanas maratons Vietalvā izaicina rūdītus slēpotājus

„Vietlavas stadions „Mailes” ir ilgi un rūpīgi lolots projekts. Piedaloties pasaules mēroga sacensībās, izpētījām, kādai jābūt interesantai trasei. „Mailes” ir vienīgā profesionāli pielāgotā trase Latvijā, kas ir interesanta reljefa ziņā, ar gariem kāpumiem, ilgiem nobraucieniem un citām distanču slēpotājiem svarīgām trases īpašībām. Turklāt, Tautas trase nav grūta un to var pieveikt ikviens bez speciālas fiziskās sagatavotības, izbaudot īpaši Vietalvai raksturīgos iespaidīgos dabas skatus”, stāsta trases veidotājs, Arvīds Pīpkalējs. Sacensību trase jau ir gatava, un interesenti to var izmēģināt.

Sacensību direktors Igo Japiņš atzīst: „Šogad dabas dāvana – biezais sniegs -  radījusi iespēju pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma izveidot kārtīgu trasi 30 km garumā, kas būs izaicinājums jebkuram rūdītam slēpotājam. Izturības sporta veidu cienītājiem šī ir lieliska iespēja uzturēt sportisku formu arī ziemā, kad fizisko aktivitāšu ir salīdzinoši mazāk. Savukārt, ziemas prieku baudītājiem šī ir iespēja neparasti atzīmēt Valentīna dienu draugu lokā.”

Maratons šogad norisināsies 2 posmos: 1. posms - 14.februārī Pļaviņu novadā, Vietalvas pagastā, slēpošanas stadionā „Mailes”, 2. posms - 6.martā Jaunpiebalgā.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 11.februārim, iespējams pieteikties arī maratona dienā uz vietas, tikai tad dalības maksa būs dārgāka.

Pieteikšanās maratoniem: Sport 2000 veloveikalos, Pļaviņu Tūrisma informācijas centrā, Aktīvās atpūtas centrā „Vanagkalns”, Jaunpiebalgas pagastā, Viesnīcā „Ērgļi”, Rīgas ielā 31, Ērgļos, Smiltenes sporta centrā Pils ielā 2, Smiltenē, Aktīvā tūrisma centrā „Eži” – Kr.Valdemāra ielā 1, Cēsīs, sacensību vietās, kā arī internetā - www.velo.lv

Papildus informācija:

www.velo.lv

Igo Japiņš
Tālr. 67314150
Igo Japiņa sporta aģentūra

Pieteikšanās trases izmēģināšanai: Arvīds Pīpkalējs, kontakti
Tālr.28626845

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV