Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Drifta princese Kristena stāsies uz starta Folkreisā

Viesturs Saukāns, 05.02.2010. 12:03

Sestdien 6. februārī, pl. 10:30 Jelgavā, Rullīšu trasē startēs LAF Folkreisa Ziemas kausa 4. posms. Sacīkste pulcēs regulāros seriāla dalībniekus, kā arī īpašo viešņu – Kristīni Staņeviču, jeb Kristenu, kā viņu pazīst cita Latvijas autosporta veida - drifta - sabiedrībā. Sportiste sacīksti izmantos kā treniņu un jaunu piedzīvojumu savā autosportistes karjerā. Tikmēr organizatori cīnās ar milzīgajām sniega grēdām, lai sagatavotu vienu no interesantākajām Folkreisa trasēm.
Drifta princese Kristena stāsies uz starta Folkreisā

Kristena startēs duetā ar vienu no Folkreisa Ziemas kausa līderiem, Raunas Bruģakmens braucēju Artūru Vecgaili. Folkreisā ar vienu automašīnu drīkst startēt divi dalībnieki, tādā veidā radot iespēju samazināt katra atsevišķa dalībnieka izmaksas. Vecgailis gan apmaiņā pret Kristenas startu Folkreisā pieprasījis izmēģinājumus vasarā ar Kristenas drifta automašīnu Nissan Skyline!

Rullīšu trasē norisinās sagatavošanās darbi. Zemgale šoziem var lepoties ar pamatīgu sniega kārtu, kas kopumā ir pozitīvi ziemas sacīkšu rīkošanai, taču trases sagatavošana prasa ievērojamu darbu. Zināms, ka trase nebūs no ātrākajām, taču prasīs meistarību no sportistiem, precīzi savienojot līkumu kompleksus vienu pēc otra. Vēl viena interesanta nianse – Džokera aplis, kuru katram sportistam jāveic vienu reizi katrā braucienā, Jelgavā būs izteikti garš, kas nozīmē, ka tas var ievērojami izšķirt sportistu rezultātus.

Ceturtdien noslēgusies pieteikšanās sestdienas sacīkstei. Uz starta stāsies 12 dalībnieki, pārstāvot Zemgali, Vidzemi un Kurzemi. Cīņas gaidāmas principiālas, bet galvenais favorīts būs mājinieks, viens no sacensību rīkotājiem Artūrs Bāriņš. Ja jelgavniekam izdosies uzvarēt arī šajā posmā, viņa izredzes uz Folkreisa Ziemas kausa iegūšanu kļūs gandrīz drošas. Tiesa, Jelgavas posmam sekos vēl divas sacīkstes, tāpēc prognozēt kopvērtējuma uzvarētāju vēl pāragri.

Atgādinājums skatītājiem: ieejas biļete uz Folkreisa sacīksti maksās tikai Ls 1 (vēl Ls 1, ja ir vēlēšanās iebraukt trases teritorijā ar auto), savukārt ar šo biļeti sestdienas vakarā iespējams bez maksas apmeklēt Post Club Jelgavā, kur notiks ne tikai kluba ierastie pasākumi, bet arī video no sacensībām noskatīšanās!

Foto: www.balticrace.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV