Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Čempionu cīņā uzvar Kukulis

Jānis Eisaks, 08.02.2010. 09:37

6. februārī naktsklubā „Faraons”, kur notika profesionālo cīņu šovs „Fight club WFCA vol. 5”, pie kārotās uzvaras tika Latvijas čempions boksā pussmagajā svarā Mārtiņš Kukulis, kurš jau pirmajā raundā aizsūtīja nokautā trīskārtējo Latvijas čempionu amatieru boksā starp junioriem Jāni Smoļakovu.
Čempionu cīņā uzvar Kukulis

Ventspils boksa kluba „Ezītis” audzēknis Jānis Smoļakovs, kuram šī bija tikai otrā profesionālā boksa cīņa maču iesāka diezgan aktīvi, jo uzņēmās cīņas vadītāja lomu. Taču iespējams, bokseris bija uzlicis pārāk lielu tempu, nerēķinoties, ka Mārtiņam Kukulim varētu apmierināt šie spēles noteikumi, rezultātā Smoļakovs izlaida spēcīgu sitienu korpusā un atradās uz ringa dēļiem.

Ringa tiesnesis atskaitīja līdz desmit un cīņa tika apstādināta pirmā raunda otrajā minūtē. Par uzvarētāju tika kronēts Latvijas čempiona jostas turētājs Mārtiņš Kukulis (Boksa klubs „Tukuma Brāļi”).

„Biju gatavojies boksēt visus sešus paredzētos raundus, jo pretinieks patiešām ir spēcīgs, taču man izdevās precīzs sitiens korpusā un cīņa beidzās ātrāk kā biju gaidījis. Esmu apmierināts,” izteicās Kukulis.

Čempions stāsta, ka sev piederošo Latvijas čempiona titulu gatavojas aizstāvēt tikai vasarā.

„Man nav kur steigties, jo pēc noteikumiem tituls jāaizstāv gada laikā. Principā esmu gatavs cīnīties ar jebkuru šī titula kārotāju!”

Mārtiņš Kukulis Latvijas čempiona jostu izcīnīja pagājušā gada oktobrī, kad pēc punktiem pieveica citu titula pretendentu Andreju Tolstihu. Pagaidām Kukulis savu čempiona godu nav aizstāvējis ne reizi, jo pagaidām neviens nav vēlējies čempionam atņemt viņam piederošo titulu. Kukulis ir tikai otrais bokseris, kurš Latvijas boksa vēsturē izcīnījis čempiona jostu pussmagajā svarā. Pirmais šīs jostas īpašnieks bija leģendārais latviešu sportists Elvis Mihaiļenko.

Foto: Edgars Brazdauskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV