Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

15 nedēļas līdz Nordea Rīgas maratonam reģistrējušies jau 1500 dalībnieku

Inese Ķīkule, 09.02.2010. 10:36

Līdz 2010. gada 9. februārim reģistrējušies jau 1500 dalībnieku, kas ir 2 reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pagājušā gadā. Gandrīz trešdaļa no visiem, kas reģistrējušies, ir ārzemnieki no 25 pasaules valstīm.

Reģistrētie dalībnieki:

Līdz 9.februārim reģistrējušies jau 1 500 dalībnieki no 25 valstīm. Lielākais dalībnieku skaits ir no Latvijas (1094 dalībnieki), liela pārstāvniecība ir arī no Somijas (119 dalībnieki) un no Vācijas (80 dalībnieki). Šobrīd jau zināms, ka maratonā piedalīsies arī skrējēji no ASV, Austrijas, Beļģijas, Baltkrievija, Čehijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Šveices, Ukrainas un Zviedrijas, kā arī interesi izrādījuši arī profesionālie maratona skrējēji no Etiopijas un Kenijas. Lielais starptautisko dalībnieku īpatsvars pārliecinoši pierāda, ka Nordea Rīgas maratons ieņēmis stabilu vietu starptautisko maratonu kartē.

No Latvijas visaktīvākie skrējēji ir no Rīgas, kurai seko Jelgava, Valmiera, Ogre, Jūrmala, Talsi un vēl citas Latvijas pilsētas. Kā jau ierasts, arī šogad Latvijas dalībnieku vidū populārākā distance ir 5km.

Distances:

Nordea Rīgas maratonā 2010 dalībniekiem būs pieejamas 4 distances: 42km, 21km, 5km un maratona stafete (4 dalībnieki veic 42km distanci). 23. maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 20. reizi.

Visiem, kas nolēmuši Rīgā skriet 42km garo distanci šis ir pēdējais brīdis sākt nopietnu treniņu procesu. Savu gatavību 23.maijā skriet maratona distanci (42km 195m) pauduši jau 360 dalībnieki un pusmaratona distanci (21km 97m) 500 dalībnieki, kas ir divas reizes vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pagājušā gadā.

Reģistrēšanās:

Reģistrēties iespējams Nordea Rīgas maratona mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā. Reģistrēties visizdevīgāk līdz 15.martam, kad dalības maksa ir viszemākā.

www.nordearigasmaratons.lv

Par Nordea Rīgas maratonu:

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. 2007. gadā maratons ieguva nosaukumu Nordea Rīgas maratons. Tas ir visstraujāk augošais Maratons Ziemeļeiropā un 2009. gadā pasākums pulcēja gandrīz 8 600 dalībnieku no 35 pasaules valstīm. Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra Nords Event Communications. Ģenerālsponsors – Nordea banka, tehnoloģiju partneris – Lattelecom, sponsori – Hanzas Maiznīca, adidas un Coca-Cola, oficiālais pārvadātājs – airBaltic, oficiālās viesnīcas – Reval Hotels, partneri – LIVE RIGA, Arēna Rīga, Maxima, AFI, BMW autosalons WESS Select.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV