Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kamaniņu braucēji Šici izcīna olimpiskās sudraba medaļas

LETA, 18.02.2010. 10:35

Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici trešdien izcīnīja otro vietu Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās, dāvājot Latvijai sudraba godalgu.

Pēc pirmā brauciena latvieši atradās otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no austriešiem Andreāsa un Tomasa Lingeriem. Arī pēc otrā brauciena situācija nemainījās. Divu braucienu summā Šici no uzvarētājiem atpalika par 0,264 sekundēm.

Lingeri par labākajiem kļuva arī 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs, kad Šici palika septītajā vietā.

Pēc šīm sacensībām Latvija olimpiskajā medaļu tabulā tagad atrodas dalītā 17.vietā. Pie vienas sudraba godalgas tikušas arī Igaunija, Japāna un Austrālija.

Trešo vietu izcīnīja Patriks Leitners un Aleksandrs Rešs no Vācijas, kas pēc pirmā brauciena atradās tikai piektajā pozīcijā. Viņus Šici summā apsteidza tikai par 0,071 sekundi.

Savukārt otrs Latvijas duets Pēteris Kalniņš un Oskars Gudramovičs pēc pirmā brauciena atradās 12.vietā un šo pozīciju saglabāja arī pēc otrā brauciena. Divu braucienu summā Gudramovičs/Kalniņš Lingeriem zaudēja 1,290 sekundes.

Līdz ar to Šici izcīnīja Latvijai otro godalgu ziemas olimpiskajās spēlēs neatkarīgās brīvvalsts vēsturē. Pirms četriem gadiem cits kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis tika pie bronzas Turīnas olimpisko spēļu vīriešu sacensībās.

Aiz goda pjedestāla šoreiz palika itāļu duets Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers, kuriem sekoja vācieši Andrē Floršucs/Torstens Vustlihs.

Sestajā vietā palika amerikāņi Dens Džojs/Kristians Nikums, septīto vietu ieņēma Kriss Mofats/Maiks Mofats, bet astotajā vietā ierindojās Markuss un Tobiass Šīgli.

Kā zināms, pēc tam, kad piektdien olimpisko spēļu treniņbrauciena laikā nositās Gruzijas kamaniņu braucējs Nodars Kumaritašvili, tika pieņemts lēmums, ka sievietes un divnieku ekipāžas sacensības aizvadīs no junioru starta.

Pirms tam vīriešu sacensības tika aizvadītas no sieviešu starta.

Kamaniņu braukšanā sasniegts arī līdz šim otrs augstākais rezultāts starp Latvijas sportistiem, jo otrdien sieviešu konkurencē Maija Tīruma izcīnīja devīto vietu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV