Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Maijā tiks atklātas amatieru sacensības motošosejā

Mārtiņš Eglītis, 25.02.2010. 10:03

Biedrības "Durka Racing" organizētās amatieru sacensības motošosejā tiks atklātas kā ik gadu 1. maijā, sporta kompleksā 333, un šogad tiks sauktas "Nacionālais Amatieru Čempionāts" (NAČ).

Šajā sezonā sacensībās būs 7 posmi, tomēr katra klase piedalīsies sešos, no kuriem kopvērtējumā tiks ņemti vērā pieci.

2010. gada sacensību kalendārs:
1. maijs, s/k 333, Rīga
22. maijs, Otaņķi, Liepāja
29.-30. maijs, Biķernieki, Rīga
26. jūnijs, Biķernieki, Rīga
17. jūlijs, s/k 333, Rīga
7. augusts, Vaiņode, Liepāja
4. septembris, Rēzekne

Jaunums šajā sezonā ir vēl nebijusi trase - Vaiņodes lidlauks, kurā uz sacīkšu laiku tiks izveidota motošosejai piemērota trases konfigurācija. Tā kā Biķerniekos tiek plānota trases uzlabošana, domājams ka arī tur varētu būt jauna trases konfigurācija.

Sacensību nolikumā ir ieviestas vairākas izmaiņas.

    
Pirms 2009. gada sezonas, ņemot vērā kartodromu specifiku, tika apvienotas 600 un 1000 cm3 motociklu klases, atsevišķi izdalot tikai braucējus ar tehniku, kuras dzinēja tilpums ir līdz 400 cm3. Šogad apvienotā klase ir sadalīta divās - Tautas klasē un Meistarklasē, turklāt sadalījuma kritēriji nav tehnika, bet gan braucēju meistarība.

    
Motorolleru klašu būs mazāk - tā kā motorolleru Open ieskaitē (motorolleri bez pārbūves ierobežojumiem) piedalījās tikai pāris dalībnieki, šogad tādas klases nebūs, bet tiks organizētas sacensības "stock 50" klasei, kurai noteikti ļoti strikti pārbūves ierobežojumi, un "racing 70", kurā vienīgais ierobežojums būs dzinēja darba tilpums. Turklāt jaunie motorolleru vadītāji (līdz 14 gadu vecumam) ir atbrīvoti no dalības maksas, jāiegādājas tikai sezonas vai vienreizējā licence.

Pēc minimoto vadītāju lūguma esošā minimoto klase sadalīta divās - standarta, jeb Ķīnā ražoto un Sporta, jeb Eiropā ražoto motociklu ieskaitēs.

Arī šogad "Durka Racing" turpinās sadarboties ar citām Latvijas motosporta organizācijām. Vienā dienā un tajā pašā trasē ar NAČ sacīkstēm tiks organizēti Latvijas Čempionāta (LČ) Supermoto posmi, kā arī LČ motošosejā. Rīgā paredzētajās sacīkstēs notiks arī antīko motociklu izstāde un regularitātes sacīkstes.

Pārplānota arī čoperu sacīkšu norise - tās būs ne tik ātras un ekstrēmas ka pagājušajā gadā, bet skatāmākas un pieejamākas plašākam dalībnieku lokam. Sava sacīkste būs arī skatītājiem, kuri būs ieradusies ar mototehniku, pie tam tiek solītas vērtīgas balvas uzvarētājiem.

Sezonas beigās, 11. septembrī, tiek plānotas līdz šim vēl nebijušas sacensības - Durka Racing Dzelzs kausa izcīņa. Biedrības "Durka Racing" vadītājs Artis Ozols stāsta, ka Dzelzs kausa izcīņā varēs pieteikties jebkurš motosportists, bet dalības iespējas noteiks kvalifikācijas rezultāti - sacīkstēs piedalīsies 25 labākie Latvijas motošosejas sportisti, kurus noteiks kvalifikācijā.

Nacionālo Amatieru Čempionātu atbalsta R1, Wilo, FlaktWoods, K&N, DDC, Arča moto, Valinta, MotoGEAR, Rock'n'Riga, TV MOTORS, motopower.lv, Ātruma cilts, LAMA, Stuntfighters, žurnāls Sports, Motoaplis, Motodroms, HCT Automotive.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV