Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Liepājā viesosies Valdis Valters & Co

Mārtiņš Kozlovskis, 05.03.2010. 11:39

Sestdien, 6. martā, Latvijas Basketbola līgas spēli aizvadīs „Liepājas Lauvas” basketbolisti, kas Liepājas Olimpiskajā centrā uzņems pašreizējos čempionāta līderus „VEF Rīga” basketbolistus, kuri vēl tiek dēvēti par „melno nāvi”. Cik draudīga ir šī komanda patiesībā, būs iespējams redzēt pulksten 16:00.
Liepājā viesosies Valdis Valters & Co

Abām komandām šī būs ceturtā savstarpējā tikšanās reize šajā sezonā un jāsaka, ka ļoti iespējams arī pēdējā. Divas no trijām līdzšinējām spēlēm tika aizvadītas MasterCard BBL ietvaros. Vispirms, sezonas pirmajā spēlē Liepājā „VEF” triumfēja ļoti pārliecinoši (57:95), taču katra nākošā cīņa rīdziniekiem bija aizvien smagāka. Novembra sākumā Valda Valtera padotie uzvarēja ar (73:84), taču pēdējā abu komandu spēlē janvāra beigās „VEF” izcīnīja uzvaru tikai pašā mača galotnē (64:67).

Ļoti iespējams, ka šī abām komandām var būt arī pēdējā spēle šajā sezonā, jo vairāk par četrām savstarpējām spēlēm LBL un BBL čempionātos komandām nebūs jāaizvada, kas ir saistīts ar vefiņu startiem Eirokausos.

Paredzams, ka „Lauvas” spēlē pret „VEF” varētu iziet gandrīz savā optimālākajā sastāvā, izņemot Klāvu Ansonu, kurš joprojām ārstē rokas savainojumu. Savukārt, pretinieki uz Liepāju varētu ierasties savā spēcīgākajā sastāvā, ieskaitot komandas jaunieguvumu Taju Makalagu, kas jau paspējis kļūt par vienu no komandas līderiem. Turklāt, laukumā ir atgriezies arī viens no Latvijas izlases rezervistiem Gatis Jahovičs.

No turnīra tabulas viedokļa, šīs spēle ir diezgan nozīmīga un cerams, ka liepājnieki spēs parādīt labu sniegumu un spēle būs interesanta. Tās sākums pulksten 16:00. Nosies vieta paliek nemainīga – Liepājas Olimpiskais centrs.

Komandu sastāvi:

BK „Liepājas Lauvas”
Jevgēņijs Kosuškins, Uģis Viļums, Edmunds Tukišs, Kristaps Frīdenbergs, Vairis Pusaudzis, Mareks Mejeris, Klāvs Ansons, Laimonas Kiselius, Artis Ate, Edgars Jeromanovs, Juris Patmalnieks, Oļegs Kožeņecs un Mārtiņš Kravčenko

Galvenais treneris: Armands Misus
Treneris: Jevgēņijs Kosuškins

„VEF Rīga”
Ingus Bankevics, Artūrs Štālbergs, Alekss Renfro, Andrejs Šeļakovs, Tajs Makalags, Ivans Neļubovs, Jurijs Aleksejevs, Sandis Valters, Gatis Jahovičs, Mārtiņš Laksa, Edmunds Dukulis, Žanis Peiners  un Jānis Gailītis

Galvenais treneris: Valdis Valters
Treneris: Nikolajs Mazurs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV