Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

“SEB kalnu divriteņu maratons 2007” - augstākais sportiskajā kvalitātē!

easyget.lv, 27.04.2007. 11:00 | komentāri (3)

Latvijas kalnu divriteņu maratona sezona arī šogad startēs ar braucienu no Cēsīm līdz Valmierai 1. maijā, kas dalībnieku vidū vienmēr bijis īpaši populārs – pagājušajā gadā sezonas atklāšanas sacensībās piedalījās 1600 dalībnieku. Tāpat kā citus gadus, kopvērtējuma čempions tiks noskaidrots sešu posmu kopsummā.
“SEB kalnu divriteņu maratons 2007” - augstākais sportiskajā kvalitātē!

Galerijas:

Vienīgās būtiskās izmaiņas ierastajā kalendārā ir Kuldīgas posma aizstāšana ar sacensībām Cēsīs. Tas gan nenozīmē, ka kuldīdznieki tiek izslēgti no sacensību aprites pavisam. Sacensību direktors Igo Japiņš izmaiņas kalendārā skaidro ar vēlmi dalībniekiem piedāvāt kaut ko jaunu, bet nākamgad Kuldīgas posms maratona kalendārā vārētu atgriezties.

Igo Japiņš, SEB kalnu riteņbraukšanas maratona sacensību direktors:

“Ar katru gadu konkurence sporta klasē pieaug. Ja pirms pāris gadiem varējām runāt par divām, trim nopietnām komandām, tad tagad sponsoru investīcijas komandās palielinās. Vērojama arī īpaša velosipēdu ražotāju interese, un ne velti labākajiem braucējiem velosipēdi maksā līdz pat trīs tūkstošiem latu. Pozitīvi ir vērtējams arī tas, ka tiem sportistiem, kuriem neizveidojas karjera šosejas riteņbraukšanā, ir iespēja veidot pamatu kalnu riteņbraukšanas attīstībai Latvijā labā sportiskā līmenī.”

Pavisam sacensībām pieteikušās 15 komandas Herkuless sporta klasē un 56 komandas Bosch tautas klasē. Tas nozīmē, ka arī masveidība turpina augt. Jau ceturto gadu savu izturību SEB kalnu riteņbraukšanas maratonā gatavs pārbaudīt arī SEB Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols.

Ainārs Ozols, SEB Unibankas vecākais viceprezidents:

“Jau piekto gadu SEB Unibanka ir SEB MTB galvenais atbalstītājs. Kā nozīmīga dažādu sporta veidu atbalstītāja SEB Unibanka noteikti iestājas par veselīgu dzīves veidu. Riteņbraukšana noteikti ir viens no sporta veidiem, kas ļauj apvienot patīkamo ar lietderīgo – uzturēt sevi fiziskā formā un baudīt Latvijas dabu. Organizatoru apņemšanās ir vienkārši apsveicama – jau astoto gadu Latvijas iedzīvotāji, kam patīk riteņbraukšana, var pārbaudīt savus spēkus, veicot kādu no kalnu divriteņu braucieniem. Ne tikai es pats, bet arī vairāki mani kolēģi SEB Unibankā ir ilggadēji SEB kalnu divriteņu maratona dalībnieki.”

Pēdējos gados sīvākā cīņa gan individuāli, gan komandu vērtējumā ritējusi starp Rietumu banka Rīga un ZZK komandām. Šogad šajā milžu cīņā gatavas iejaukties arī NN Marss un jaunizveidotā Sensa Cycling Team, kas sastāvā pulcējusi juniorus.

Roberts Krūmiņš, Sensa Cycling Team menedžeris:

“Ja raugāmies nākotnē, tad mūsu mērķis ir izveidot tādu komandu kā Rietumu Banka Rīga, kas Eiropā startētu sacensībās šosejā. Esam savākuši puišus no Murjāņiem – tie ir juniori, un tāpēc SEB kalnu divriteņu maratonā mūsu mērķis ir kopvērtējumā aizņemt visu goda pjedestālu. Lai to sasniegtu esam pastrādājuši arī ārzemēs – Itālijā aizvadījām 15 dienu treniņnometni. ”

Maljorkā mēnesi trenējusies ZZK komanda, bet NN Marss tikko atgriezusies no nometnes Slovākijā, kas bija pēdējā pirms sezonas sākuma.

Normunds Noreiko, NN Marss komandas direktors:

“Mērķis ir viens – uzvarēt Latvijas kalnu riteņbraukšanas maratonā gan individuāli, gan komandu vērtējumā. Aizvadījām ļoti lietderīgu mēnesi garu nometni Sovākijā. Visu mēnesi treniņa apstākļi tur bija lieliski – ne brīdi nebija vēsāks par +10 C. Pirms došanās mājup pārbaudījām savus spēkus Slovākijas kausa izcīņā uz rezultāti bija labi – grūtajā trasē Dzintars Ozoliņš bija vienpadsmitais, Ervīns Smoļins – 15. “

ZZK izveidojusi apvienoto komandu startam Latvijā un Igaunijā, tāpēc likumsakarīga ir trīs igauņu piesaistīšana. Tāpat komandas ilggadējiem līderiem Ilmāram Bricim un Ivandai Eidukai, pievienojies arī triatlonists, Latvijas rekordists “Iron man” (3,8 km peldējums, 180 km riteņbraukšana, 42 km skriešana) disciplīnā Romāns Melderis.

Romāns Melderis, ZZK komandas braucējs (Latvijas rekordists „Iron man“ disciplīnā):

“Pagājušajā gadā nevarēju startēt Pasaules Kausa sacensībās triatlonā un prieka pēc izmēģināju spēkus SEB kalnu divriteņu maratonā. Regulāri iebraucu labāko piecpadsmitniekā, Latvijas krosa čempionātā biju piektais. Tāpēc šogad jau tēmēju uz pirmo sešinieku, lai pakutinātu nervus “rietumniekiem”. Domāju, ka tas man būs pa spēkam, jo esmu aizvadījis arī trīs nedēļu treniņus Itālijā. Augustā arī plānoju startēt divos Pasaules kausa izcīņas posmos “Iron man” triatlonā. ”

Viss liecina par to, ka Aleksejam Saramotinam individuāli un Rietumu bankai Rīga komandu vērtējumā savus titulus nosargāt nebūs viegli. Kopvērtējuma ieskaitē tiks ņemti vērā četri labākie uzrādītie rezultāti.

SEB kalnu divriteņu maratons 2007 kalendārs:

1. maijs, Cēsis – Valmiera (UCI E-2 kat.)
20. maijs, Krimulda
17. jūnijs, Kandava
22. jūlijs, Cēsis (UCI E-2 kat.)
5. augusts, Ērgļi (UCI E-2 kat.)
23. septembris, Smiltene

Kā redzems SEB kalnu divriteņu maratona 2007 kalendārā, tad šajā sezonā kopā tiks doti seši starti, kuros nenoliedzami dalību ņems arī portāls easyget.lv, kas sadarbībā ar moduļu mēbeļu ražotāju Accenta, vienam no katra posma dalībniekiem izlozes kārtībā pasniegs balvu, kas ir čeks 200 latu vērtībā. Čeka īpašniekam būs iespēja, pēc savas izvēles sakomplektēt augstas kvalitātes moduļu virtuvi, kuras ekspozīcija un cenas ir apskatāmas visos K-Rautas veikalos, Accentas stendos.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV