Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Niks Afelbaums uzņem apgriezienus

Agnis Skrebs, 15.03.2010. 10:37

Šajā nedēļas nogalē norisinājās pirmais posms Nīderlande atklātajā čempionātā, uz kuru bija devušies īsts desants no Latvijas. Šajās sacensībās arī piedalījās daudzi vadoši motokrosa meistari MX1 un MX2 klasēs, kurus mēs šosezon redzēsim PČ trasēs. Par pārsteigumu visiem, no Latvijas sportistiem vislabāko rezultātu uzrādīja Niks Afelbaums, kuram MX1 klasē šī ir pirmā sezona. Nīderlandes čempionāts puikam no Ventiņu puses vairāk bija domāts, kā sagatavošanās posms PČ MX3 klasē, bet arī šajās sacensībās viņš centās uzrādīt vislabāko rezultātu.
Niks Afelbaums uzņem apgriezienus

Lai varētu piedalīties šajās sacensībās, viņam iepriekšējā dienā vajadzēja startēt kvalifikācijas sacensībās , kurās bija jāiekļūst pirmajā desmitniekā kopvērtējumā, un tas viņam izdevās pārliecinoši, uzvarot tās.

Svētdienas rīts Nikam neiesākās tik veiksmīgi, jo pirmsstarta mandrāža traucēja parādīt  savu labāko sniegumu, kā arī dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs. No Latvijas šajās klasē arī piedalījās Ivo Šteinbergs un Filips Kempelis, un visi trīs Latvijas pārstāvji kvalificējās finālu braucieniem, un labākais apļa laiks padevās Nikam Afelbaumam latviešu konkurencē.

Pirmajā braucienā jaunajam censonim  neveiksmīgs starts un sacensību nākas uzsākt no pēdējās pozīcijas. Pirmajos apļos starta mandrāža ir pazudusi un Niks veiksmīgi apdzen konkurentu aiz konkurenta, bet smagajā un smilšainajā trasē tomēr augstāk par 23. pozīciju neizdodas pakāpties.

Otrajā braucienā Niks Afelbaums, apradis ar kaujas apstākļiem, jau veiksmīgāk tiek galā ar startu, un trasē dodas pirmajā divdesmitniekā, un sīvā cīņā ar konkurentiem ierindojas 16. vietā, izcīnot pirmos punktus Nīderlandes čempionātā.

Mūsu pārējiem Latvijas sportistiem pie ieskaites punktiem tikt neizdodas.

Nika Afelbauma komentārs:

Neviens uzreiz par čempionu nepiedzimst, un starta mandrāžiņa man sākuma patraucēja, jo tās bija pirmās nopietnās sacensības uz lielā motocikla manā sportista karjerā. Pirmajā braucienā, tāpēc arī man ne visai veiksmīgs padevās starts, un nācās uzsākt sacensības no pēdējās vietas, bet turpinājumā jau atguvu savu ritmu, un izdevās pacelties uz 23. vietu, diemžēl punktos neiebraucu. Otram braucienam jau noskaņojos daudz labāk, un arī bija parādījusies pārliecība par saviem spēkiem, un izdevās diezgan normāls starts un rezultāts arī apmierinošs. Man pašam likās, ka pirmā sacensība tādā līmenī izdevās diezgan laba. Tagad jāturpina cītīgi trenēties, jo drīz jau būs jāpiedalās PČ MX3 klasē, bet tagad ir parādījusies pārliecība, ka spēšu ar tiem vīriem cīnīties. Vajag cītīgi trenēties, tad rezultāts neizpaliks. Drīzumā arī gaidāms mans galvenais starts Latvijā „Battery Superkauss” lielās balvas izcīņā, un uzrādītais rezultāts liek cerēt, ka spēšu parādīt labu sniegumu šajās sacensībās, it sevišķi savā mājas trasē „Zirās”. Noteikti vēlos pateikties saviem atbalstītājiem, bez kuriem motokrosā labus rezultātus sasniegt nevar, liels paldies viņiem: „SIA SUMATA, SIA MOLITS, SIA LAMD SERVISS, SIA VILDERS, ACERBIS”.

Nīderlandes čempionātā MX2 klasē piedalījās arī Latvijas sportists Augusts Justs, kuram šī bija melnā diena, jo pirmajā braucienā piedzīvoja tehnisku defektu motociklam, bet otrajā braucienā nespēj sportists noturēt brauciena sākumā uzņemto tempu un finišē tikai 24. vietā. Kvalifikācijā laikā nekas neliecināja, ka mūsu sportistam tik grūti klāsies šajās sacensībās, jo tika uzrādīts 9. rezultāts.

Ilmāra Justa komentārs:

Piedzīvotā trauma Augustam ir nopietni likusi manīt šodienas sacensībās. Pēdējās nedēļas netika aizvadīti treniņi uz motocikla, kā rezultātā Augusts nespēja līdzvērtīgi cīnīties ar konkurentiem, piedevām neveiksme pirmajā braucienā ar tehniku galīgi izsita viņu no ierindas. Vienīgais mierinājums, ka ar veselību viņam tagad viss kārtībā, un varēs cītīgi trenēties un gatavoties atbildīgajiem startiem. Diemžēl tāds ir tas motokross dažkārt, ko Tu tur padarīsi, turpināsim cītīgi strādāt, visa sezona mums vēl priekšā.

Šajās sacensībās piedalījās arī Tomass Šileika, kuram pie ieskaites punktiem 85 ccm3 klasē tikt neizdevās.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva sekojoši sportisti:

MX2 klase:
1 Gautier Paulin Francija Yamaha 47
2 Joel Roelants Beļģija KTM 45
3 Jeffrey Herlings Nīderlande KTM 42

MX1 klase:
1 David Philippaerts Itālija Yamaha 50
2 Marc de Reuver Nīderlande Suzuki 40
3 Kevin Strijbos Beļģija Suzuki 40

85 ccm3:
1 Micha-Boy de Waal Nīderlande Suzuki 47
2 Brian Bogers Nīderlande KTM 47
3 Freek van der Vlist Nīderlande Suzuki 40

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV