Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ilmārs Antulis – vīrs, ko vienmēr atcerēsimies

Agnis Skrebs, 19.03.2010. 10:16

Pat māte daba šajā rītā raud, jo šodien visa Latvijas auto un moto sporta sabiedrība atvadās no ilggadēja starptautiskās kategorijas un Latvijas galvenā tiesneša un LaMSF motokrosa komisijas locekļa Ilmāra Antuļa, kurš tiks apglabāts Pūres kapos.
Ilmārs Antulis – vīrs, ko vienmēr atcerēsimies

Ilmārs Antulis savas tiesneša gaitas uzsāka auto sportā, bet viņa sirdī motosports bija tuvāks un visu savus labākos karjeras gadus ir aizvadījis tieši šajā sporta veidā. Visi cilvēki viņu atceras, kā ļoti mērķtiecīgu, ar lielām darba spējām, labu organizatoru un tiecamu organizatoru, cilvēku, kurš savu darbu veica ar prieku sirdī un lielu degsmi. Viņš ļoti labi prata komunicēt ar saviem kolēģiem un apkārtējiem cilvēkiem, un viņā piemita liels talants ekstrēmās situācijās nekrist panikā, bet kā īstam profesionālim aizvadīt visas lietas līdz galam. Par galvenā tiesneša profesionalitāti runā fakti, ko viņš ir atstājis aiz sevis. Mēs visa motosporta sabiedrība varam būt mierīga par nākamajām motokrosa sezonām, jo Ilmārs Antulis ir izveidojis labi apmācītu un profesionālu tiesnešu brigādi, un atstājis aiz sevis cilvēkus, kuri spēs tik pat augstā līmenī turpināt viņa darbu. Viņa ieguldījums motosporta attīstībā ir neizmērojams, un pateicoties viņa ieguldītajam darbam, mēs varam būt lepni, ka Latvijā tik augstā līmenī tiek rīkotas gan vietējā, gan starptautiskā līmeņa sacensības. Visus pēdējos gadus lielākās starptautiskās sacensības ir norisinājušās tieši motocentrā „Zelta Zirgs”, un visas šīs sacensības ir aizvadītas, saskaņā ar vislabāko starptautisko praksi, ir norisinājušās Ilmāra Antuļa vadībā. Pēdējā sezonā šo lielisko vīru ar vien vairāk vajāja veselības problēmas, bet neskatoties uz to, pie pirmās iespējas jau Ilmārs Antulis atkal atgriezās motosporta trasēs, jo bija fanātiski uzticīgs šim sporta veidam.

Pēteris Laivinieks:
Ilggadējs Latvijas galvenais tiesnesis

"Mēs ar Ilmāru nostrādājām daudzus gadus kopā, un viņš bija mans labākais audzēknis tiesnešu darbā Tukumu brigādē. Es viņam vienmēr ar drošu sirdi varēju uzticēt vissarežģītākos pienākumus , un viņš tos vienmēr paveica ar lielu degsmi un prieku sirdī. Pienāca laiks, jo neviens cilvēks nekļūst jaunāks, un es pārtraucu tiesāt motosporta sacensības, bet es ar drošu sirdi varēju būt pārliecināts, ka Ilmāram Antulim varu uzticēt turpināt vadīt Tukuma tiesneša brigādi, kura bija viena labākajām Latvijā."

Ņina Birjukova:
LaMSF ģenerālsekretāre:

"Ir ļoti skumji, ka tādi cilvēki, kā Ilmārs atstāj mūs. Viņš bija īsts stūrakmens, uz kā balstījās Latvijas motosporta tienešu darbs. Viņam, kā cilvēkam bija teicamas organizatora īpašības, kā arī bija īsts patriots šī vārda vislabākajā nozīmē. Mums viņa noteikti ļoti pietrūks, bet pateicoties tādiem cilvēkiem , kā viņam, mēs visa motosporta sabiedrība varam būt pārliecināti, ka motosports turpinās attīstīties Latvijā, jo viņš ir ieguldījis lielu enerģiju un savus spēkus apmācot jaunos tienešus un savus kolēģus, lai tie varētu turpināt tiesāt tik pat augstā līmenī šī sporta veida sacensības."
   
Salvis Freimanis:
BKF direktors

"Par Ilmāru Antuli varu teikt visus tos labākos vārdus, visas sacensības, ko viņš ir tiesājis motocentrā „Zelta Zirgs” vienmēr ir aizvadītas visaugstākā līmenī. Nekad man nebija satraukuma vai bažas, ja šo sacensību galvenais tiesnesis bija viņš. Visas augstākā līmeņa sacensības pēdējos gados motocentrā „Zelta Zirgs” ir aizvadītas tieši viņa vadībā. Viņš bija īsts motokrosa fanāts, kas šai lietai atdeva visus savus spēkus. Es atceros, ka šogad augustā viņam bija atkal nopietnas problēmas ar veselību, bet septembrī mēs jau viņu atkal redzējām tiesājam motokrosa sacensības, un uz ieteikumiem sevi pasaudzēt nepievērsa uzmanību. Viņš bija cilvēks, kurš bija uzticīgs šai lietai ar sirdi un dvēseli."

Ēriks Pīlādzis
LaMSF motokrosa komisijas vadītājs:

Tā īsti nezinu, no kura laika Ilmārs ir bijis motosportā, bet domāju, ka no dzimšanas, jo tas ir bijis viņa dzīves veids. Tā bija viņa dzīve- darbs, atpūta, draugi, prieki un bēdas.
 
Ar Ilmāru iepazinos 2003. gadā, kad noorganizēju pirmās nopietnās motokrosa sacensības ‘’Pīlādžu moto trasē’’ un tiku uzaicinājis viņu telefoniski, Ilmāru ar Tukuma tiesnešu komandu tiesāt šīs sacensības. Iepazināmies, kad tiesneši jau bija noorientējušies situācijā, tad pie manis pienāca enerģisks, dzīvespriecīgs, smaidošs vīrs, kā pie veca drauga un sāka runāties kā te viss notiksies, es apmulsu un pat nepajautāju kā viņu sauc.

Man pat neienāca prātā doma, kad šis vīrs varētu būt sacensību galvenais tiesnesis, jo mans priekšstats par galvenajiem tienešiem bija, kad tiesnesim jāizskatās bargam, mazrunīgam un t.t. Tikai kādu brīdi vēlāk man pieleca, ka tieši viņš ir sacensību galvenais tiesnesis, Ilmārs Antulis, kuru es uzaicināju tiesāt sacensības.
 
Kopš tā laika  mēs vienmēr esam bijuši labi draugi, un ir bijis par ko parunāt. Es visu šo laiku esmu apbrīnojis Ilmāra dzīvesprieku, enerģiju, apņēmību un degsmi, ar kādu viņš ir dzīvojis un strādājis. Ja godīgi, tad neesmu viņu redzējis dusmīgu. Visā dzīves situācijās atrada risinājumus ar smaidu.
 
Saistībā ar motosportu, man personīgi , kā sacensību organizatoram,  Ilmārs ir ļoti daudz ko iemācījis, par ko viņam liels paldies. Tieši motokrosa komisijas darbā mums saskare vairāk sanāca telefoniski, jo Ilmāru pārsteidza slimība un retu reizi varēja ierasties uz sēdēm. Ilmārs ir liels zaudējums tuviniekiem, radiem, draugiem un Latvijas motosportam kopumā."


Kā jau iepriekš informējām šodien, 19. martā, plkst. 14.00,  Ilmārs Antulis tiks izvadīts no Tukuma pilsētas kapličas Pauzeru ielā, apbedīšana notiks Pūres kapos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV