Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Roberts Justs – Ekstrēma nedēļas nogale Holandē

Agnis Skrebs, 29.03.2010. 11:59

Vakar pilsētā Halle norisinājās Nīderlndes atklātā čempionāta otrais posms, kurā arī piedalījās „Husqvarna” komandas braucējs Roberts Justs. To, ka iepriekšējais laiks Robertam Justam tika aizvadīts cietā seguma trasēs radīja nelielas bažas, vai mūsu sportistam izdosies pielāgoties Halles trase, kas ir ļoti smilšaina un ar dziļām špūrēm.
Roberts Justs – Ekstrēma nedēļas nogale Holandē

Kvalifikācija Robertam neizdevās tik veiksmīga, kā pats sportists vēlējās, un tika uzrādīts 27. rezultāts, jo sabojājās motocikls. Pirmajā braucienā pēc diezgan normāla starta mūsu sportistam sacensību laikā izbeidzās benzīns, un nācās izstāties. Savukārt otrajā braucienā Roberts bija noskaņots ļoti kaujinieciski, un vēlējās parādīt sniegumu ko spēj, kā rezultātā, no starta trasē devās kā ceturtais, un visiem par lielu pārsteigumu stabili turējās brauciena augšgalā, bet diemžēl sacensību turpinājumā motociklam atkal izbeidzās benzīns, un nācās uzpildīt to atkārtoti brauciena laikā, tāpēc mūsu sportists finišu sasniedza 21 vietā.

Roberta Justa komentārs:

Vienā vārdā varētu to raksturot kā ļoti ekstrēmu nedēļas nogali ar daudziem piedzīvojumiem, bet zināmā mērā ir labi, ka viss tas notika tagad Halle trasē, nevis Eiropas čempionāta posmā. Trase Hallē bija ļoti smaga un smilšaina, tāpēc motocikls patērēja daudz vairāk degvielas nekā parasti, un manam motociklam nebija pareiza izmēra degvielas bāka. Tagad, diemžēl uz personīgās pieredzes, šī lieta ir skaidra, un komanda citām sacensībām ar smilšainiem segumiem sagatavos motociklu attiecīgi tām. Īpaši daudz nebijām braukuši tik smilšainās trasēs, un testējuši motociklu tajās, jo galvenais uzdevums sezonas sākumā bija dalība Itālijas čempionātā, un parādīt tajā labu sniegumu, bet tur pārsvarā dominēja cietā seguma trases. Ļoti priecīgs esmu par izdevušos otro braucienu šajās sacensībās, jo izdevās ļoti labs starts un varēju vienlīdzīgi cīnīties ar PČ dalībniekiem MX2 klasē šādā trasē, neskatoties uz to, ka man ir motocikls ar daudz mazāku jaudu nekā viņiem, kas smilšainās trasēs ir ļoti būtiski. Pirmais Eiropas čempionāta posms tieši notiks līdzīga seguma trasē, un tas dod cerību, ka spēšu tur uzrādīt labu rezultātu. Līdzīgs segums būs arī „Battery Superkauss” sacensībās pirmajā posmā, un tas man  tagad ir papildus stimuls arī tur pacīnīties par labu rezultātu savu skatītāju priekšā.

Liels paldies manai komandai „Husqvarna” par milzīgo ieguldīto darbu, un visiem maniem atbalstītājiem ,Pro Grip ekipējums, Lazer ķiveres, Gaerne zābaki, Michelin riepas, motosporta veikals „Motosports” un „Elkšņi”, bez kuru atbalsta šādus  rezultātus trasē nebūtu iespējams uzrādīt.   

Turiet īkšķus par mani Eiropas čempionāta pirmajā posmā Mantovā 10-11 aprīlī, un atnāciet atbalstīt mani uz „Battery Superkauss” sacensību pirmo posmu, kas norisināsies 17. aprīlī, Zirās, Ventspils rajonā. Jūsu atbalsts man būs ļoti vajadzīgs, jo tur būs jācīnās ar lielajiem MX Pro klases motocikliem, bet es sacensībās piedalos ar 125 2T klases motociklu.   

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV