Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Lietuvas jaunie basketbolisti triumfē jaunatnes basketbola līgā

Mārtiņš Kozlovskis, 29.03.2010. 17:24

Aizgājušajā nedēļas nogalē, no piektdienas līdz svētdienai, Liepājas Olimpiskajā centrā norisinājās Austrumeiropas Jaunatnes Basketbola līgas sacensības U-14 vecuma jauniešiem (zēniem) un dalībnieku vidū bija arī Liepājas sporta spēļu skolas basketbola komanda, kura kopvērtējumā izcīnīja 5. vietu astoņu komandu konkurencē.

Kopumā uz Liepāju bija ieradušās astoņas komandas no četrām valstīm. Pa trijām komandām bija no Krievijas (BC Khimki, BS Orbita, BC Panterra), pa divām no Lietuvas (BS Viļņa Krantechna, S.Marčuļona BS), divas arī no Latvijas (BS Spars un Liepājas BS), kā arī viena komanda no Igaunijas (KK Viimsi).

Šis (EYBL) posms Liepājā bija jau trešais pēc kārtas, līdz ar to, arī pēdējais. Liepājas jauno basketbolistu sekmes līdz šim bija diezgan labas un pēc diviem posmiem komanda atradās augstajā dalītajā 5. – 8. pozīcijā un bija labas cerības pacīnīties arī par ko augstāku savu skatītāju klātbūtnē.

Diemžēl turnīrs tika iesākts itin neveiksmīgi, jo pirmā mača pagarinājumā tika atzīta Igauņu komandas KK „Viimsi” pārākums ar rezultātu 67:69, turklāt tajā pašā dienā tika zaudēts arī saviem Kurzemes kaimiņiem no Ventspils – 35:67.

Otrā diena aizritēja nedaudz veiksmīgāk, jo tika izcīnīta viena uzvara un piedzīvots viens zaudējums. Vispirms, ar rezultātu 43:71 tika atzīts BC „Khimki” komandas pārākums, bet pēc tam ar rezultātu 42:36 pārspēta BC „Panterra”.

Svētdien komandas aizvadīja pēdējās četras turnīra spēles un liepājniekiem to izdevās noslēgt ar uzvaru pār citu krievu komandu BS „Orbita” (45:38). Līdz ar to, turnīrā kopumā no piecām aizvadītajām cīņām divās tika izcīnītas uzvaras, bet trijās piedzīvoti zaudējumi, kas liepājniekus ierindoja 5. vietā astoņu komandu konkurencē.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva abas lietuviešu pārstāvētās komandas – „S.Marčuļona basketbola skola” un „Viļņas Krantechna” jaunie basketbolisti, kuri aiz sevis 3. vietā atstāja KK „Viimsi” no Igaunijas, bet 4. pozīcijā „BC „Khimki” no Krievijas.

Par turnīra labāko spēlētāju liepājniekiem atzina Rolandu Silnieku, kurš Liepājas komandas labā itin visās spēlēs nodemonstrēja līdera cienīgu sniegumu.

EYBL 3.posms (Liepāja):

1.vieta S.Marčuļona BS
2.vieta Viļņas Krantechna
3.vieta KK Viimsi
4.vieta BC Khimki
5.vieta Liepājas BS
6.vieta BS Spars
7.vieta BS Orbita
8.vieta BC Panterra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV