Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Motocentrā „Zelta Zirgs” norisināsies Baltijas Izaicinājuma Kauss

Agnis Skrebs, 30.03.2010. 09:58

Kā jau iepriekš ziņots, šā gada 11. aprīlī motocentrā „Zelta Zirgs” norisināsies Baltijas Izaicinājuma Kauss, kuram šogad ir apaļa jubileja, jo sacensības notiks jau piekto sezonu pēc kārtas. 
Motocentrā „Zelta Zirgs” norisināsies Baltijas Izaicinājuma Kauss

Baltijas Izaicinājuma Kauss (BIK) ir starpvalstu sacensību projekts, kas iesākts 2006. gadā, sadarbojoties Igaunijas, Somijas un Latvijas Motosporta federācijām, bet šogad tam pievienojusies arī Lietuvas Motosporta federācija. Paredzams, ka jubilejas reizē mēs trasē redzēsim aptuveni 200 sportistus no Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas, jo šobrīd sacensībām jau ir pieteikušies vairāk 120 sportisti. 

BKF direktors Salvis Freimanis komentē: "Uz šo brīdi BIK ir reģistrējušies jau 120 sportisti, tai skaitā, 48 no Somijas, 23 no Igaunijas, 13 no Krievijas, 7 no Lietuvas un 29 no Latvijas. Spriežot pēc tā, ka no Lietuvas, Igaunijas un Somijas gaidāmi vēl citi sportisti, kā arī pēc tā, ka no Latvijas pilnīgi noteikti dalībnieku skaits būs lielāks, ir pamats uzskatīt, ka BIK dalībnieku skaits 11.04. būs kaut kur starp 150 - 200 sportistiem. 

Saistībā ar ieilgušās ziemas apstākļiem, organizatoru vārdā informēju gan sportistus, gan līdzjutējus, ka satraukumam par to, ka Ķeguma trase varētu nebūt gatava sacensībām, nav pamata. Uz šo brīdi jau vairāk kā nedēļu trases braucamā daļa, dalībnieku laukums un tirdzniecības zonas jau ir atbrīvotas no sniega un grunts vairs nav sasalusi. Katru dienu BKF darbinieki veic nepieciešamo darbu, lai no trases tiktu novadīts ūdens, lai trase būtu labi sagatavota gan skatītājiem, gan sportistiem." 

Arī šogad BIK organizatori līdzjutējiem ir sarūpējuši atrakciju - sacensību Prognožu spēli, kurā varēs piedalīties ar jebkuru ieejas biļeti, tai skaitā, arī autostāvlaukuma biļeti. Prognožu spēles uzvarētāji balvās varēs iegūt ieejas biļetes uz lielāko motokrosa pasākumu Baltijā - Pasaules čempionāta motokrosā MX1/MX2 Latvijas GP 26. un 27. jūnijā.

Pagājuša sezonā BIK par uzvarētājiem kopvērtējumā kļuva:

85 ccm3 – Kārlis Sabulis

MX2 – Toms Macuks

MX1 – Tomas Trīsa

Vairāk informācijas par sacensību norisi un biļešu cenām Jūs varat iegūt apmeklējot mājas lapu www.bkf.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV