Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Kurzemes Pavasaris” atklās 2010.gada orientēšanās sporta sezonu

Kristīne Kokina, 30.03.2010. 10:28 | komentāri (1)

Latvijas orientēšanās sporta vasaras sezonu jau tradicionāli iesāks starptautiskās sacensības „Kurzemes Pavasaris 2010”, kas 3. un 4. aprīlī notiks Ventspils apkārtnē, Liepenē.

Sacensības tiek rīkotas jau astoto gadu un tās organizē orientēšanās klubs „Saldus” sadarbībā ar Latvijas orientēšanās federāciju. Kopš 2004.gada sacensības norit divas dienas, arī šogad dalībnieki dažādās vecuma un grūtības pakāpes grupās sacentīsies divas dienas un uzvarētāju noteiks divu dienu sacensību rezultātu summa. Jau vairākus gadus sacensības „Kurzemes Pavasaris” ir Latvijas kausa pirmais posms, bet kopš 2007.gada viena sacensību diena tiek vērtēta pasaules ranga ieskaitē (WRE).

Ar katru gadu sacensību dalībnieku skaits ir audzis, piesaistot dalībniekus arī no ārvalstīm. 2009.gada sacensībās piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieku no visām Baltijas valstīm, kā arī Somijas, Zviedrijas un Baltkrievijas.

Savu nosaukumu sacensības ir ieguvušas, jo tiek rīkotas Kurzemē agrā pavasarī. Līdz šim sacensības ir notikušas Kuldīgā, Talsos, Tērvetē, Liepājā un citās Kurzemes vietās ar interesantu apvidu.

Šogad „Kurzemes Pavasaris” daļēji notiks apvidū, kur 2008.gadā notika Eiropas čempionāts orientēšanās sportā. Apvidū ir daudzveidīgs kāpu reljefs, kur mikroreljefs mijas ar lielākām kāpu formām.

Sacensības atbalsta Ventspils dome, Asics, 66 North Iceland, AS Latvijas valsts meži u.c.

Plašāka informācija www.pavasaris.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV