Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Nedēļas nogalē notiks motokrosa sezonas atklāšanas sacensības „Kurzemes katls 2010”

Agnis Skrebs, 30.03.2010. 12:58

Jau informējām, ka motokrosa sezonas atklāšanas sacensības norisināsies šā gada 4. aprīlī. To noteikti ir pamanījuši daudzi Liepājas iedzīvotāji, jo šobrīd Laumas trasē motori rūc ar dubultu sparu, un sportisti gatavojas sezonas atklāšanas sacensībām, kurās cīnīsies tikai par vienu vietu – pirmo! Sezonas atklāšana sportistiem vienmēr bijis kaut kas īpašs, jo tā ir pirmā reize, kad tie atrāda savus jaunos mundierus un kaujas zirgus pēc “ziemas guļas”. Motosportistu vidū ir tāds ticējums: „Kā uzsāki sezonu, tā arī to aizvadīsi!”. 
Nedēļas nogalē notiks motokrosa sezonas atklāšanas sacensības „Kurzemes katls 2010”

Iepriecinot Liepājas un apkārtnes motokrosa līdzjutējus, sezonas atklāšanas sacensības šogad norisināsies slavenajā „Laumas” trasē. To organizatori – Liepājas bērnu un jaunatnes centrs sadarbībā ar motoklubu “Motokurzeme” šobrīd dara visu, lai tie būtu īsti motokrosa svētki gan sportistiem, gan līdzjutējiem. Vēsturiski un arī šobrīd “Laumas” trase ir viens no galvenajiem gatavošanās placdarmiem daudziem Latvijas un Baltijas nākamajiem čempioniem. Kā piemēru noteikti jāmin vietējo “Laumas smilšu karali” Dāvi Līvu, kurš Latvijā un Baltijā ir izcīnījis daudzus titulus, un ir viens no galvenajiem favorītiem „Kurzemes katla 2010” sacensībās MX Pro klasē. Sīvu konkurenci un īstu cīņas sparu trasē ir apņēmies rādīt arī pazīstamais Latvijas motokrosists un daudzu titulu īpašnieks Dāvis Ivanovs.

Savu dalību sacensībās ir apstiprinājuši daudzi Kvadri Pro klases sportisti, un jau tagad zināms, dalību ņems pazīstamais Latvijas motosportists Agris Neija, pieredzējušais Imantas Tamaļunas no Lietuvas, kā arī viens no Kvadru klases “pionieriem” Latvijā – Jānis Kirilko. Trasē redzēsim arī Jāņa Kirilko meitu – Montu Dišleri – Kirilko, kura daudziem puišiem parādīs kā jābrauc ar  “kvadru”!

Sacensību organizatori ir sarūpējuši īstu desertu sezonas sākumā mazajās klasē, kur puikas startē ar 85 ccm3 motocikliem. Šinī klasē piedalīsies Kārlis Sabulis un Pauls Jonass. Šo divu sportistu starpā gaidāma ļoti principiāla cīņa ar vēl divreiz lielāku cīņas sparu trasē. 

Domājot par pašiem jaunākajiem sportistiem motopulciņa “Motokurzeme” dalībnieki ir izveidojuši speciālu norobežotu trasīti - Kvadri50, Kvadri100  un  MX50 sportistiem. Šinī trasē jebkurš jaunais motobraucējs vecāku stingrā pārraudzībā ar savu braucamo varēs izmēģināt spēkus un uzzināt vairāk par motopulciņa darbību. Par šo iespēju vairāk var uzzināt mājas lapā www.motokurzeme.lv

Pateicoties SIA “Ceļu,Tiltu Būvnieks” (www.ctb.lv) atbalstam tiek gatavots saldais ēdiens skatītajiem – tāllēkšanas sacensības ar solo motocikliem. Tur tad nu sportisti varēs izpausties skatītāju priekšā! Zināms, ka šobrīd Latvijā sacensību rekords šajā disciplīnā pieder Dāvim Līvam, kurš ir aizlecis 60 m, bet tādi sportisti kā Raivis Elksnis un Dāvis Ivanovs ir apņēmības pilni „Kurzemes Katla 2010” sacensību laikā parādīt , kas ir ļoti tāls lēciens. 

Sacensību organizatori saka lielu paldies visiem saviem atbalstītājiem, kuri šogad ir SIA „Eko Kurzeme”, AS „G4S” ,SIA ”Liepājas Energoserviss, SIA „Baltijas Celtniecības Sastatnes”, SIA „Apdrošināšana un risku pārvalde”, SIA ” Vega1”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV