Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Līdz basketbola svētkiem Liepājā atlikušas 100 dienas

Mārtiņš Kozlovskis, 05.04.2010. 16:37

Jau pavisam drīz, pēc nepilniem trijiem mēnešiem Liepājā gaidāms patiešām nozīmīgs sporta pasākums - Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāts, kas noteikti būs viens no nozīmīgākajiem sporta notikumiem Liepājā šajā gadā.
Līdz basketbola svētkiem Liepājā atlikušas 100 dienas

Līdzīgi sporta svētki jau tika piedzīvoti 2009. gada vasarā, kad Liepājā norisinājās Eiropas sieviešu basketbola čempionāta apakšgrupu spēles, kas bija kā īstas ugunskristības ne tikai pilsētai, bet arī Liepājas Olimpiskajam centram.

Liels prieks, ka FIBA ir novērtējusi Latvijas un Liepājas darbu Eiropas Čempionāta sievietēm sarīkošanā un ir uzticējusi arī augstākā līmeņa jauniešu sacensību organizēšanu, tādejādi sagādājot basketbola svētkus gan liepājniekiem, gan visiem Latvijas basketbola līdzjutējiem.

Pateicoties Liepājas pašvaldības atbalstam šis čempionāts tiks organizēts tieši Liepājā. Turklāt, kā lieliski piemērotu vietu liela mēroga jaunatnes sacensību rīkošanai Liepājas Olimpisko centru atzina arī FIBA amatpersonas.

Noteikti pozitīvi ir arī tas, ka liepājniece Sabīne Niedola, kas varētu būt viena no Latvijas U-20 valstsvienības līderēm, varēs turpināt priecēt savus basketbola līdzjutējus.

Kopumā šajā čempionātā piedalīsies Eiropas 16 spēcīgākās valstsvienības, kuras tiks sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām komandām katrā. Čempionātā tiks aizvadītas astoņas spēles dienā un šo 10 dienu laikā, no 15. līdz 25. jūlijam, ikvienam interesentam būs lieliska iespēja klātienē redzēt augsta līmeņa basketbolu.

Cerams, ka Liepājas Olimpiskais centrs būs veiksmīga vieta ne tikai „lielajām”, bet arī Latvijas „U-20” meitenēm.

Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāta apakšgrupas:

A grupa  B grupa  C grupa  D grupa
Francija  Krievija  Spānija  Lietuva
Polija  Latvija  Serbija  Turcija
Bulgārija Ukraina  Itālija  Baltkrievija
Nīderlande Zviedrija Vācija  Rumānija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV