Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Svētdien Ķegumā notiks Baltijas izaicinājuma kauss

Agnis Skrebs, 07.04.2010. 09:06

Baltijas izaicinājuma kauss pārsteidz visus, jo sagaidāms, ka jubilejas sacensībās piedalīsies īsts motokrosa "saldais krējums", un tās šogad norisināsies jau piekto reizi. Sacensībās mēs redzēsim tādus meistarus, kā Leons Kozlovskis, Kaspars Kraulis, Agris Ļitvinovs, Vytautas Buchas, Toomas Triisa, Toni Eriksson, Toms Macuks, Rannar Uusna, Ilya Ivanov, Pauls Jonass, Kārlis Sabulis, Arminas Jasikonis, un citi spēcīgi sportisti. Paredzams, ka sacensībās redzēsim arī Lauri Freibergu, ja viņam izdosies līdz sacensībām savest kārtībā pilnībā savu tehniku, jo sportists vēlas doties uz tām ar vienu mērķi, uzvarēt tās.
Svētdien Ķegumā notiks Baltijas izaicinājuma kauss

 

Patiecoties ļoti intriģējošs šo sacensību formātam un spēcīgajam dalībnieku sastāvam 85ccm, MX2, MX1 klasēs, sacensību spriedze sitīs augstu vilni. Ja 65 cc klasē braucieni notiks pēc akadēmiskā formāta (t.i., treniņš / kvalifikācija un 2 finālbraucieni), tad 85 cc, MX2 un MX1 / MX3 klasēs parasto 2 finālbraucienu vietā notiks 3 finālbraucieni, taču ar dažādiem garumiem (t.i., 1. finālbrauciens - 20 min. + 2 apļi garumā, bet 2. un 3. finālbrauciens tikai 8 min. + 1 aplis garumā). Šāds sacensību Nolikums gala rezultātus padara neprognozējamākus un interesantākus skatītājiem. Respektīvi, īsākā distancē, atzītiem līderiem kļūdoties, paliek maz laika kļūdu labošanai.

Kopumā uz šo brīdi sacensībām ir pieteikušies 151 sportists, tai skaitā, 49 sportisti no Somijas, 33 no Igaunijas, 12 no Lietuvas, 55 no Latvijas un seši no Krievijas. Neskatoties, ka Lietuvas delegācijā šobrīd ir tikai 12 sportisti sastāvā, šī valsts delegācija noteikti arī nopietni iesaistīsies cīņā starpvalstu ieskaitē, kura norisināsies paralēli individuālajai ieskaitei, jo Ķegumā piedalīsies gandrīz visi šā brīža stiprākie sportisti. Starpvalstu komandu vērtējumā piedalās Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas valstis. Paredzams, ka sacensībās piedalīsies aptuveni 200 sportisti, jo organizatori visas lietas ir tā sakārtojuši, ka dalībnieki sacensībām var pieteikties līdz 10.aprīļa plkst.20.00, tad arī būs zināms precīzs sportistu skaits šajās sacensībās.

Vēlos arī atgādināt, ka organizatori arī šogad skatītājiem ir sarūpējuši lielisku iespēju apmeklēt Latvijas GP MX1/MX2 par velti, Jums tikai ir jāpiedalās un jāuzvar prognožu konkursā.

Tiekamies svētdien 11.aprīlī Ķegumā, Zelta Zirga trasē, tur būs ko redzēt, un pozitīvo emociju lādiņš pietiks līdz nākamajām BKF rīkotajām sacensībām.

"F.F.F Racing Team"Laura Freiberga komentārs:

Noteikti piedalīšos sacensībās, ja man izdosies savest pilnīgā kārtībā savu tehniku. Ļoti gribās uzbraukt labu organizētu motokrosu ar spēcīgu dalībnieku sastāvu savu skatītāju priekšā. Tāpēc ļoti ceru, ka mēs svētdien tiksimies Ķegumā "Zelta Zirga" trasē.

"MX Ādaži" Leona Kozlovska komentārs:

Es šogad piedalīšos visos labi organizētos motokrosos. Ķegumā man vienmēr ir paticis piedalīties sacensībās. Centīšos parādīt to savu labāko savu sniegumu, tas nebūs viegli, jo konkurenti šajās sacensībās parasti vienmēr ir spēcīgi, bet tas padara šo cīņu vēl interesantāku.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV