Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Kārlis Sabulis: “Ķegumā cīņas būs sūras”

Agnis Skrebs, 07.04.2010. 09:32

„Baltijas Izaicinājuma Kausa” pagājušā gada uzvarētājs Kārlis Sabulis svētdien uzsāks cīņu par „BIK” trofeju, un centīsies arī šosezon šo kausu pārvest mājās. Viņš labi apzinās, ka šosezon to viegli izdarīt nebūs, jo uz sacensībām Ķegumā un Igaunijā būs ieradušies stipri konkurenti, un cīņa būs nopietna. Centīsies trasēs parādīt labāko sniegumu un iepriecināt visus savus līdzjutējus.
Kārlis Sabulis: “Ķegumā cīņas būs sūras”

Kādas izjūtas pirms gaidāmās sezonas? 

Sezonai esmu gatavs. Vēl tikai tehnika jāsagatavo līdz galam. 

Kādi ir Kārļa Sabuļa šīs sezonas plāni? 

Nostartēt labi un bez traumām Latvijā un Igaunijā. Un ja līdzekļi atļaus, tad piedalīties arī dažās sacensībās Eiropā. 

Kāpēc šogad startē jaunā komandā? 

Šogad startēšu kluba ''Motodroms'' motokrosa komandā. Jau pagājušajā gadā šis klubs mani atbalstīja ar Goldentyre riepām. Šogad Dzintars Baltais un Jurģis Bergs piedāvāja man dalību Motodroms komandā un atbalstīt mani, kas šobrīd ir ļoti svarīgi. Arī pārējie komandas biedri man ir labi pazīstami. Komandā ir labas attiecības un atmosfēra. 

Jau otro sezonu brauksi ar Goldentyre riepām. Kāpēc Tu tās izvēlies? 

Riepas ir labas. Laba kvalitāte par labu cenu. Galvenais man patīk, ka ir plašs asortiments un katrai trasei var izvēlēties pareizās riepas. 

Vai „Kurzemes Katls” bija Tavas pirmās šīs sezonas sacensības, un kā esi apmierināts ar rezultātu? 

Rezultāts ir pietiekami labs pirmajai sezonas sacensībai ar veco motociklu, kas nebija tik jaudīgs, lai varētu uzrādīt labāku rezultātu. Paulam Jonasam tā arī bija mājas trase, un šeit ar viņu bija grūti sacensties, jo nenoliedzami Pauls  bija ļoti uztrenējies. Motokross noorganizēts perfekti. Īsta bauda braucējiem un skatītājiem. Laika apstākļi arī bija super. Paldies organizatoriem par uzaicinājumu piedalīties. 

Baltijā Tavs sīvākais konkurents Pauls Jonass, vai ir kādi citi konkurenti, kuri Tev varētu sastādīt konkurenci šogad? 

Protams. Visi trenējas un visi kļūst stiprāki. Pagājušā sezonā Igaunijā bija vairāki ātri un spēcīgi braucēji. Sezonas sākums rādīs, cik labi ir katrs sagatavojies jaunai sezonai. Mērķis ir viens, katrās sacensībās parādīt savu iespējami labāko sniegumu un priecēt savus fanus, draugus, trenerus un atbalstītājus. 

Varbūt vari mums pastāstīt, uz kādiem mūzikas instrumentiem Tu māki spēlēt, un kādos koncertos Tevi var dzirdēt? 

Mācos Cēsu 1.pamatskolā ar mūzikas novirzienu. Līdz ar to bija jāizvēlas viens mūzikas instruments ar ko spēlēt. Es izvēlējos akordeonu. Nodarbojos ar to cik ir nepieciešams skolā, sanāk tīri labi. 

Kāpēc Tu visus šos gadus esi tik uzticīgs Suzuki motociklam? 

Kā saka mans treneris Agris Ļitvinovs ,Suzuki 85ccm ir pietiekoši vienkāršs un labs motocikls. Man pašam patīk. Pluss arī tas, ka vairākus gadus ar to braucot, esmu pie tā pieradis. 

Kā Tev pagājušajā sezonā izdevās izcīnīt „Baltijas izaicinājuma kausa” titulu tādā sīvā konkurencē? 

Pats brīnos?! (smejās) 

Tavas domas par trasēm, kur norisinās šīs sacensības? 

Man patīk Ķeguma mototrase. Vispār man patīk daudz trases Igaunijā un Latvijā. Patīk Gulbene, Pope un Limbaži. Būšu priecīgs, ja uz Ķegumu sacensībām svētdien sanāks daudz skatītāju un mani atbalstīs trases malā. Tiekamies 11. aprīlī Ķegumā!!! Visiem veiksmi. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV